EUROLYGA 2023

Šachmatų genijus iš Norvegijos išsigando Rusijos programišių

Kol pasaulis laukia didžiosios šachmatų kovos, šio sporto žvaigždė Magnusas Carlsenas imasi atsargumo priemonių. Lapkričio 11 dieną pasaulio šachmatų čempionas iš Norvegijos pradės titulo gynybą prieš Rusijos vunderkindą Sergejų Kariakiną.

M.Carlsenas susirūpino saugumu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Carlsenas susirūpino saugumu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S.Kariakinas mes iššūkį M.Carlsenui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S.Kariakinas mes iššūkį M.Carlsenui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 7, 2016, 9:46 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 3:50 PM

Šio momento laukia visas šachmatų pasaulis.

M.Carlsenas pademonstravo, kad jam reikia nerimauti ne tik dėl varžovo gabumų. 25 metų šachmatininkas kreipėsi į „Microsoft“ kompaniją, kad ši apsaugotų jį nuo galimų Rusijos programišių išpuolių.

Nesupraskite klaidingai – 13 metų didmeistriu tapęs M.Carlsenas nesėdi ir nežaidžia prieš kompiuterį. Neseniai didmeistris ir rašytojas Andrew Soltis atskleidė įdomią detalę: „Jis netgi nežaidžia prieš kompiuterį. Jį kartais naudoja treniruotėms, kad sulauktų rekomendacijų būsimoms varžyboms. Bet tikrai nežaidžia prieš jį, nes visada pralaimi, o tai – labai liūdina.“

Tačiau M.Carlsenui kompiuteris – labai svarbi priemonė. Kompiuterį jis naudoja informacijos rinkimui, kaupimui ir analizei. Šachmatininkas kompiuteriu pagalba kuria strategijas.

Pranešama, kad M.Carlsenas nerimauja, kad į jį nusitaikys Rusijos programišiai, nes šachmatininkas žais prieš S.Kariakiną, kuris vadinamas labai lojaliu Rusijos prezidento Vladimiro Putino gerbėju.

Dėl šios priežasties M.Carlsenas ir kreipėsi į „Microsoft“.

Praėjusią savaitę „Microsoft“ pranešė apie su Rusija siejamos „Fancy Bear“ programišių grupės darbus. Manoma, kad būtent „Fancy Bear“ grupuotė įsilaužė į pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) programas bei kandidatės į JAV prezidentus Hillary Clinton aplinką.

„Microsoft“ kompanija mano, kad M.Carlseno žingsnis – apgalvotas, nes grėsmė – reali.

„Šachmatuose netikėtumo elementas – neįtikėtinai svarbus, todėl būtina užtikrinti, kad visa komunikacija ir pasiruošimas finalui būtų visiškai saugūs. Pasiruošimas pasaulio čempionatui reikalauja daug darbo, analizės ir strategijos kūrimo. Ir visam tam reikia kompiuterio“, – „The Telegraph“ sakė Norvegijos „Microsoft“ padalinio komunikacijos direktorė Vibeke Hansen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.