EUROLYGA 2023

Sporto apdovanojimų taryboje – takoskyra tarp LTOK ir KKSD

Prieš dvejus metus pasirinktas naujas Metų sportininkų rinkimų modelis turės keistis dėl išryškėjusių nesutarimų tarp rengėjų.

LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė ir KKSD vadovas E.Urbanavičius.<br>M.Kulbio nuotr.
LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė ir KKSD vadovas E.Urbanavičius.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ltok ir lrytas.lt inf.

Nov 8, 2016, 9:53 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 1:51 PM

„Lrytas.lt“ žiniomis, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) stabdo dalyvavimą Lietuvos sporto apdovanojimų (LSA) taryboje dėl Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) nevykdomų finansinių įsipareigojimų.

LTOK prisiima naštą

„Nenorėjome žengti tokio radikalaus žingsnio, tačiau neturėjome kitos išeities. Laikas greitai bėga, renginys didelis ir svarbus visai Lietuvos sporto bendruomenei. Nepatvirtintas biudžetas visiškai sustabdė organizacinius darbus, todėl buvome priversti visą organizacinę ir finansinę atsakomybę prisiimti sau“, – sprendimą komentavo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Pagal LSA sutartį Metų sportininkų rinkimus nuo 2014 metų rengė LTOK ir KKSD kartu su partneriu Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF).

LSA tarybą, kuri atrenka ir tvirtina 11 nominacijų kandidatus, sudaro po du atstovus iš LTOK, KKSD ir LSŽF. Laureatus lėmė tarybos narių ir viešo sporto aistruolių balsavimo rezultatai.

Šiemet Metų apdovanojimų renginys numatytas sostinės „Siemens“ arenoje gruodžio 22 d.

Nesutarimai tarp LTOK ir KKSD kilo dėl finansinių klausimų, nes KKSD šiemet nesurado galimybių prisidėti prie projekto ir nesutiko lygiomis dalimis finansuoti renginio.

Iki 2014 metų Metų sportininkui buvo įteikiama „Šaulio“ skulptūra, kurios laimėtojas ir geriausiųjų sportininkų dešimtukas paaiškėdavo po dienraščio „Lietuvos rytas“ ir portalo „Lrytas.lt“ balsavimo.

Prieš dvejus buvo sutarta rinkti ne dešimtuką, o Metų sportininką vyrą ir moterį, taip pat atskirų nominacijų laureatus.

Pranešė apie susitarimo nutraukimą

LTOK nutraukė 2014 m. gruodžio 10 d. susitarimą su Kūno kultūros ir sporto departamentu (KKSD) dėl Lietuvos sporto apdovanojimų (LSA) organizavimo. Bendradarbiavimas stabdomas, nes KKSD nevykdė susitarimo įsipareigojimo patvirtinti renginio biudžetą, todėl likus mažiau nei dviems mėnesiams iki renginio, LTOK buvo priverstas informuoti apie susitarimo nutraukimą.

Apdovanojimus organizuos ir finansuos (LTOK) bei jo valdomas Lietuvos olimpinis fondas (LOF).

Bus sudaryta nauja taryba

Artimiausiu metu bus paskelbtas naujas renginio pavadinimas. Bus formuojama nauja apdovanojimų taryba.

Be LTOK, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos ir KKSD atstovų į ją planuojama pakviesti ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) bei neįgaliųjų sporto atstovus.Lietuvos sporto apdovanojimuose – 11 nominacijų: metų sportininkas, metų sportininkė, metų vyrų komanda, metų moterų komanda, metų treneris, metų proveržis, metų pergalė, metų sportininkas su negalia ir metų sugrįžimas. Bus įsteigti apdovanojimai sportui nusipelniusiems žmonėms už pagalbą sportininkams ir už nuopelnus Lietuvos sportui.

Nominacijų sąrašą taryba dar svarstys – planuojama jį plėsti. Taryba taip pat pasiūlys nominantus, o laureatus rinks kartu su visais Lietuvos žmonėmis, kurie galės balsuoti virtualioje erdvėje.

Renginys bus didesnis

Šventė vyks „Siemens“ arenoje.

Organizatoriai tikisi sulaukti dvigubai daugiau dalyvių nei pernai. Planuojama, kad geriausių 2016-ųjų metų sportininkų apdovanojimo renginį tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Metų sportininkų rinkimai rengiami nuo 1994 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.