EUROLYGA 2023

Norvegijoje - Lietuvos biatlonininkų sezono startas

Norvegijoje savaitgalį praūžė

D.Rasimovičiūtė-Bricė.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
D.Rasimovičiūtė-Bricė.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 13, 2016, 9:02 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 1:40 AM

Nenuostabu, kad prie starto linijos stojo kiek daugiau nei 70 dalyvių moterų grupėje ir beveik 120 vyrų tarpe iš 11-os valstybių. Varžybas, kaip įprasta, tiesiogiai transliavo pagrindinis šalies televizijos kanalas, o šiame čempionate jėgas išbandė ir devyni Lietuvos A komandos atstovai, kurie šeštadienį susirungė su pasaulio biatlono elitu sprinto varžybose, o sekmadienį varžėsi bendrojo starto lenktynėse.

Sprinto varžybose moterų grupėje triumfavo prancūzė Justine Braisaz, 7,5 kilometrų trasą įveikusi per 22 min. 07,7 sek. bei šaudykloje pataikiusi į visus taikinius. Antrąją vietą užėmė trasos šeimininkė Tiril Eckhof, nugalėtojai pralaimėjusi 23,1 sekundės (šaudymas 1+1). Trečioji liko ukrainietė Julija Džima(0+1), kuri nuo čempionės atsiliko 36,6 sekundės. Geriausiai iš Lietuvos merginų sekėsi Dianai Rasimovičiūtei-Bricei (1+1), kuri užėmė itin aukštą 13-ąją vietą, nuo nugalėtojos atsilikusi 2 min. 25,1 sek.

„Po šių varžybų jaučiausi tikrai neblogai. Sėkmingiausiai gavosi įveikti pirmąjį ratą, kuris buvo tikras teigiamų emocijų pliūpsnis po ilgo ir kantraus pasiruošimo periodo. Sunkiau sekėsi paskutiniame rate įveikti didįjį pakilimą į kalną, šiek tiek pritrūko jėgų, ne visai tolygiai pasiskirčiau jėgas. Kaip pirmam startui, likau patenkinta savo šaudymu, žinoma, galėjo būti ir geresnis bet yra kaip yra ir tikiuosi, kad jis bus geresnis svarbesnėse varžybose sezono metu. Varžybose pasirodžiau taip kaip ir tikėjausi. Taip pat, esu dėkinga savo slidžių paruošimo personalui ir žmonėms, kurie su manimi ilgai ir kantriai dirbo“, – po varžybų kalbėjo sportininkė.

Kita Lietuvos atstovė Natalija Kočergina užėmė 39 vietą (0+3), Natalija Paulauskaitė liko 53-a (2+1), be klaidų šaudžiusi Kotryna Viktūnaitė užėmė 56-ąją vietą, o Gabrielė Leščinskaitė (4+0) liko 66-a.

Vyrų 10 kilometrų sprinto distancijoje nepralenkiamas buvo absoliutus pastarųjų metų lyderis prancūzas Martinas Fuorcadas ,trasą įveikęs per 23 min. 35,6 sek. ir šaudykloje neklydęs. Antras liko norvegas Johanesas Thingnes Boe (0+0), atsilikęs 12,9 sekundės. Trečiąją vietą užėmė kitas prancūzas Fabienas Claudas (0+0). Sėkmingiausiai vyrų tarpe sekėsi Tomui Kaukėnui, kuris nepaisant 2 netaiklių šūvių užėmė 28-ąją vietą.

„Šiose varžybose nustebino grįžęs šaudymo greitis ir pasitikėjimas, drąsa. Prieš varžybas sunkiai sekėsi apšilti, labai šalo rankos, nesinorėjo daug energijos išnaudoti, todėl gavosi sunkus pirmasis ratas. Grįžtant prie šaudymo, galiu pastebėti, kad pavyko kone idealiai atlikti visus veiksmus susijusius tiek su pačiu šaudymu, tiek su pasiruošimu jam. Džiugina ir tai, jog pavyko tolygiai pasiskirstyti jėgas visai distancijai ir užteko pakankamai jėgų paskutiniam ratui. Labiausiai šiose varžybose mane nustebino teigiamas pasitikėjimas savo galimybėmis. Prieš varžybas buvau ne visai užtikrintas dėl savo formos, bet po šio starto nuotaikos geresnės, o šiaip džiaugiuosi komanda ir mūsų keliami tikslai dėl olimpinių žaidynių atrankos yra pakankamai realūs“, – varžybas apibendrino Tomas Kaukėnas.

Kitas lietuvis Karolis Dombrovskis liko 43-as (1+0), Vytautas Strolia užėmė 47-ąja vieta (1+2), o Rokas Suslavičius liko 97-as (4+0).

Antrąją varžybų dieną sportininkai susirungė bendrojo starto lenktynėse. Įdomu tai, kad Sjusjoeno biatlono centro šaudykla yra viena didžiausių Pasaulyje, kurioje yra net 41 ugnies linija vietoj įprastų 30-ies, tad ir bendrojo starto lenktynėse startavo visi, tiesa, pas vyrus buvo padalinta į A ir B grupes (A grupėje startavo 40 geriausių pagal sprinto rezultatus, o B grupėje visi likę).

Moterų 12,5 kilometrų distancijoje nugalėjo ukrainietė Julija Džima, kuri trasoje sugaišo 39 min. 50,7 sek ir šaudykloje suklydo vos kartą. Antra liko jos kolegė Olena Pidrušna (0+0+0+0), atsilikusi 18,5 sekundės. Trečiąją vietą užėmė prancūzė Justine Braisaz (1+1+1+0) nuo nugalėtojos atsilikusi 37,3 sekundės. Ilgą laiką pirmame dešimtuke buvusi Diana Rasimovičiūtė-Bricė paskutiniame šaudyme užsidirbo tris baudos ratus ir galutinėje rikiuotėje nukrito į 15-ąją vietą. Natalija Kočergina užėmė 27-ąją vietą (1+1+2+3), Natalija Paulauskaitė liko 36-a (0+2+1+0), Gabrielė Leščinskaitė (0+1+0+1) liko 47-a, o Kotryna Viktūnaitė (0+1+1+0) – 51-a.

Vyrų 15 kilometrų distancijoje A grupėje triumfavo vėl prancūzas Fuorcadas, tik šį kartą vyresnysis Martino brolis – Simonas, kuris distanciją įveikė per 39 min. 52,8 sek ir šaudykloje pataikė į visus taikinius. Antras liko komandos draugas Simonas Desthieux (0+1+0+1), atsilikęs 3 sekundes. Trečiąją vietą iškovojo bulgaras Krasimiras Anevas (0+0+0+0). Įspūdingai varžybas pradėjęs Tomas Kaukėnas, kuris po pirmų trijų šaudymų buvo tarp dešimties geriausių, pabaigoje užsidirbo 4 baudos ratus ir finišavo 28-as. Karolis Dombrovskis (1+0+1+2) liko 30-as. B grupėje Vytautas Strolia (1+0+1+2) užėmė 14-ąją vietą, o Rokas Suslavičius (1+4+3+0) liko 46-as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.