EUROLYGA 2023

Mūšyje dėl šachmatų karūnos lygybė, o M.Carlseno vadybininkas piktinasi kameromis

Niujorke vykstančiame mače dėl FIDE pasaulio šachmatų čempiono vardo – nieko naujo. Planetos čempionas norvegas Magnusas Carlsenas ir rusas Sergejus Kariakinas penktąją partiją taip pat sužaidė lygiosiomis. Tad 12 partijų mače rezultatas yra 2,5:2,5 ir jau penktadienį bus žaidžiamas šeštoji akistata.

Magnusas Carlsenas ir rusas Sergejus Kariakinas<br>AFP nuotr.
Magnusas Carlsenas ir rusas Sergejus Kariakinas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2016, 8:57 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 4:02 PM

Kaip teigia šachmatų analitikai, penktoje partijoje šiek tiek geriau sekėsi juodaisiais žaidusiam rusui, tačiau iš turėtos minimalios persvaros jis nieko nepešė.

Kova dėl šachmatų karūnos vyks iki 6,5 taško arba 12 partijų. Jei rezultatas bus 6:6, bus sužaista viena greitųjų šachmatų partija. Planetos čempionas turėtų paaiškėti iki lapkričio 30-osios.

Tuo tarpu triskart pasaulio čempiono M.Carlseno vadybininkas Espenas Agdesteinas pareikalavo, kad būtų išimtos visos kameros, esančios sportininkų poilsio kambariuose.

„Nesu įsitikinęs, kad Magnusas žino apie tas kameras. Pagal sutartį su organizatoriais, jos neva buvo skirtos tik teisėjams, kurie galėtų užmesti akį, ką veikia šachmatininkai ir ar jie nesinaudoja kokiomis nors neleistinomis priemonėmis, galinčiomis padėti varžytis, tačiau vaizdai patenka ir į viešumą“, – kalbėjo vadybininkas.

Būtent per penktąją partiją žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi padaryta nuotrauka, kaip ilsisi norvegas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.