EUROLYGA 2023

Lrytas.lt vaizdo konferencijoje apie Metų sportininko rinkimus – LTOK vadovė D. Gudzinevičiūtė

Kas taps šalies geriausiais olimpinių 2016-ųjų sportininkais? Tai bus paskelbta gruodžio 22-ąją, kai vyks Lietuvos sporto apdovanojimų „LTeam“ ceremonija. Apie Metų sportininko rinkimus portale lrytas.lt trečiadienį kalbės Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Daina Gudzinevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Daina Gudzinevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-23 08:33, atnaujinta 2017-04-17 07:51

Nuspręsta, kad dėl šešių populiariausių Metų sporto nominacijų šiemet galės balsuoti ir sporto aistruoliai, jie išreikš savo nuomonę portale lrytas.lt. Šis balsavimas lems ketvirtadalį galutinio įvertinimo – tai reiškia, kad priimant galutinį sprendimą skaitytojų nuomonė bus įvertinta 3 balsais iš 12.

Sporto aistruoliai rinks Metų sportininką ir sportininkę, trenerį, sportininką su negalia, taip pat Metų proveržį ir pergalę. Dėl kitų penkių nominacijų spręs tik LSA tarybos nariai.

Šių metų naujovė – atskira Metų neįgaliųjų komandos nominacija. Tai paskatino aukšti šalies neįgaliųjų atletų pasiekimai ne tik parolimpinėse žaidynėse.

Šių metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse lietuviai iškovojo 1 sidabro ir 3 bronzos medalius, parolimpiadoje pelnė 2 aukso ir 1 sidabro medalį.

Tačiau prieš dvejus metus sukurtas naujas Lietuvos sporto apdovanojimų (LSA) modelis vėl keičiasi.

Kūno kultūros ir sporto departamentui (KKSD) šiemet savo biudžete nesuradus lėšų prisidėti prie renginio, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) sustabdė bendradarbiavimo susitarimą ir prisiėmė visą organizacinę naštą.

Apie šią neeilinę situaciją ir rinkimus portale lrytas.lt trečiadienį kalbės Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

LTOK kartu su Lietuvos olimpiniu fondu finansuos renginį „Siemens“ arenoje, o apdovanojimai gavo „LTeam“ vardą, kuris yra ir mūsų šalies olimpinės rinktinės prekės ženklas.

Tad Metų laureatai savo trofėjų kolekcijas šiemet papildys visiškai nauju prizu, kuris dar kuriamas ir bus pristatytas artimiausiu metu.

Siekiant padidinti pagerbiamų sportininkų ir jų pagalbininkų ratą, buvo nutarta pereiti prie atskirų nominacijų, o jų laureatų atrinkimo teisė buvo suteikta LSA tarybai.

Lietuvos sporto apdovanojimuose numatyta 11 nominacijų – pasižymėjusiems sportininkams ir sportui nusipelniusiems žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.