EUROLYGA 2023

R. Kveselaitis palieka Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondą

Kūno kultūros ir sporto rėmimo

R.Kveselaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Kveselaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Nov 23, 2016, 10:34 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 7:34 AM

„Palieku fondą ramia sąžine, nes per pastaruosius metus pavyko įgyvendinti 90 procentų iškeltų tikslų. Noriu tikėti, kad naujasis vadovas tęs skaidrumo politiką, o sporto finansavimas bus vis aiškesnis ir suprantamesnis visai sporto bendruomenei“, – sakė jis.

Anot jo, per pastaruosius metus fondas ėmėsi ryžtingų permainų, siekiant įnešti kuo daugiau skaidrumo.

„Veiklą pakreipėme dialogo link, dėjom visas pastangas bendradarbiaudami, tiek su teisėkūros institucijoms, tiek kitomis organizacijomis, tokiomis kaip Specialiųjų tyrimų tarnyba, siekdami įnešti ne tik daugiau skaidrumo, bet ir pakeisti patį fondą iš esmės. Tai svarbūs pokyčiai, kurie buvo būtini fondo veikloje nuo pat pirmųjų dienų“, – sakė jis.

Jo vadovavimo metu buvo pakeistos fondo administravimo taisyklės, įnešusios kur kas daugiau skaidrumo nei iki tol, taip pat pakeista ekspertų, vertinančių paraiškas skyrimo tvarka.

KKSRF fondas susideda iš penkių tarybos narių, kurie patys renka fondo pirmininką. R. Kveselaičiui pasitraukus iš fondo pirmininko bei tarybos, joje lieka keturi nariai, kurie artimiausiame posėdyje turės išsirinkti laikinąjį vadovą. Tarybos nariai į fondą deleguojami remiantis Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo įstatymu, numatančiu, kad fondą sudaro penki nariai, iš kurių vieną deleguoja Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD), o keturis teikia visuomeninės organizacijos.

KKSRF administruoja KKSD, fondas yra atsakingas už sporto pinigų skirstymą, pagal pateiktas organizacijų paraiškas, fondo lėšas sudaro 1 proc. akcizo pajamų nuo tabako ir alkoholio bei 10 proc. iš loterijų ir azartinių lošimų mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.