EUROLYGA 2023

Vokietijoje žudo rusų kikboksininkus: nušautas dar vienas pasaulio čempionas

Daugkartinis pasaulio kikbokso čempionas, 2013-ųjų pasaulinės universiados Kazanėje ambasadorius Musa Musalajevas nušautas Vokietijos pietų mieste Noi-Ulme, praneša Deutche Welle.

M.Musajevas<br>„Facebook“ nuotr.
M.Musajevas<br>„Facebook“ nuotr.
M.Musalajevas<br>spots
M.Musalajevas<br>spots
Daugiau nuotraukų (2)

„Augsburger Allgemeine“ ir lrytas.lt inf.

Nov 23, 2016, 10:48 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 7:34 AM

Tragedija įvyko įvyko lapkričio 18-osios vakarą Noi-Ulmo mieste. Pasaulio kikbokso čempionas stovėjo prie savo namo laiptinės, kai į jį dukart šovė pribėgęs kaukėtas nusikaltėlis. Žmogžudys sėdo į automobilį ir iš įvyko vietos pasišalino. 

Dėl nužudymo Vokietijos policija pradėjo tyrimą. Ulmo kriminalinės policijos vadovas Jurgenas Schweizeris tikina, kad „tyrėjai turi kelis daiktinius įrodymus, kurie padės šio nužudymo tyrimą pastūmėti į priekį“.

37-erių kovotojas turėjo pravardę Tatarstano Princas. „Prince Team“ komandos kapitonas planetos čempiono titulą buvo pelnęs pagal kelias kovų versijas.

M.Musalajevo sąskaitoje – 17 kovų kikbokse ir 15 akistatų mišrių kovų varžybose. Visas jas sportininkas buvo laimėjęs.

Kaip teigia vokiečių žiniasklaida, policija bando ieškoti sąsajų su prieš septynis mėnesius įvykusia žmogžudyste Baden Viurtemberge, kai taip pat buvo nužudytas Rusijos kikboksininkas, savo svorio kategorijoje tapęs planetos čempionu.

„Kiek praneša informatoriai policijos aplinkoje, N.Musalajevas nebuvo pastebėtas bendraujant su kriminalinio pasaulio atstovais ir duomenų, kad jis priklauso rusų mafijai, nėra“, – rašo „Augsburger Allgemeine“. 

Iš viso turnyruose M.Musalajevas iškovojo net aštuonis aukščiausius titulus – nuo pasaulio tailando bokso čempiono diržo iki planetos bei Europos čempiono titulo pagal MMA versiją.

M.Musalajevas buvo Tatarstano rinktinės kapitonas pasaulio žaidynėse. Nuo 2010 metų iki 2013-ųjų kikboksininkas buvo Tatarstamo prezidento patarėjas sporto reikalams.

2013 metais totoris persikėlė į Vokietiją, ten sportavo ir buvo praėjęs trenerio karjerą. Jis gyveno su žmona ir trimis vaikais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.