EUROLYGA 2023

Rūtos Meilutytės karjeros meniu: tarp variantų – ir Amerika

Rūta Meilutytė spėjo pasidžiaugti laisvu laiku, bet jau pradėjo sportuoti ir ieško naujo trenerio. Antradienį 19 metų plaukikės treneris Jonas Ruddas paskelbė, kad palieka Plimuto mokyklą ir treniruos Airijos rinktinę. Bet jo ryšys su Lietuva nutrūko gerokai anksčiau.

R.Meilutytė dairosi naujo trenerio.<br>lrytas.lt montažas.
R.Meilutytė dairosi naujo trenerio.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2016, 1:17 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 9:08 PM

Po Rio de Žaneiro olimpiados neįtikėtinai gausios kritikos lavinos sulaukusio J.Ruddo sutartis su Lietuvos plaukimo federacija (LPF) baigė galioti rugsėjį. Pasak naujojo LPF prezidento Emilio Vaitkaičio, apie sutarties atnaujinimą kalbų nebuvo.

„Nedaryčiau jokios sensacijos. Rūta sugrįžo po Rio žaidynių į Lietuvą ir čia yra dabar. Kontraktas su juo baigė galioti rugsėjo mėnesį. Nežinau kaip susieti tuos dalykus, bet daugiau sąsajų su juo neturime“, – lrytas.lt sakė E.Vaitkaitis.

Ar tai reiškia, kad LPF ir J.Ruddas išsiskyrė ne itin gražiai?

„Derybos nevyko. Reikalavome pilnos ataskaitos, bet jos negavome ir viskas baigėsi. Tačiau nemanau, kad gražiai ar negražiai. Tiesiog baigėsi kontraktas“, – nedaugžodžiavo E.Vaitkaitis.

Stengiasi rasti kuo daugiau variantų

R.Meilutytės vardas pasaulyje – itin garsus, nors per šių metų Rio de Žaneiro žaidynes teko lietis liūdesio ašaras. R.Meilutytė užėmė 7-ąją vietą. Tada J.Ruddui kliuvo daug kritikos. Buvęs Lietuvos rinktinės plaukimo treneris Algimantas Juozaitis pareiškė, kad britas – „baseino administratorius, o ne treneris.“ Anksčiau LPF vadovavęs Tomas Kučinskas piktinosi, kad esą treneris „nugesino visus lietuvius“.

Tuomet buvo kalbama, kad J.Ruddas gerokai persistengė spausdamas plaukikę auginti raumenis. R.Meilutytei sugrįžus į Lietuvą pasigirdo kalbų, kad sportininkė gali keltis į JAV.

„Kol kas vyksta procesas. Mes prie jo prisidedame. Nesinori kažko komentuoti, kol nesudėti taškai ant „i“. Konkretizuoti nenoriu, bet yra galimybė dirbti JAV arba kitose šalyse. Mūsų pareiga – pasiūlyti kuo didesnį meniu, o galutinį sprendimą priims Rūta, – sakė E.Vaitkaitis, kuris pabrėžė, kad dirbti Lietuvoje nebūtų pats blogiausias variantas. – Dar šiek tiek palaukime ir greitai viskas išsispręs. O Rūta jau sportuoja ir juda. Ji sugrįžta į aktyvų ritmą.“

Ryšys nedingo

R.Meilutytė portalui swimvortex.com pabrėžė, kad naujoji J.Ruddo darbovietė – nėra taškas jų santykiuose. Sportininkė teigė, kad bet kada gali susisiekti su treneriu ir pasitarti.

„Žinoma, kad pasiilgsiu darbo su Jonu, nes per septynerius metus šitiek patyrėme. Labai tikiuosi, kad ateityje dar kartu dirbsime ir žinau, kad jeigu man prireiks pagalbos, jis visada atsilieps. Dabar spręsiu, ką noriu daryti su plaukimo karjera, nes egzistuoja daug pasaulinės klasės plaukimo programų“, – teigė R.Meilutytė.

Dar rugpjūčio mėnesį plaukikė teigė, kad neketina nieko keisti ir aiškiai parodė, jog sieja savo ateitį su J.Ruddu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.