EUROLYGA 2023

Seime pergales skinti užsimojęs Virgilijus Alekna į rankas paėmė golfo lazdą

„Po ketverių metų olimpiadoje matyti Lietuvos golfo žaidėjus gal ir nėra realu, bet reikia to siekti“, – pareiškė aistra šiai sporto šakai užsikrėtęs legendinis disko metikas Virgilijus Alekna.

V.Aleknai vis labiau patinka golfas.<br>T.Bauro nuotr.
V.Aleknai vis labiau patinka golfas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

Dec 4, 2016, 4:48 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:48 AM

44 metų olimpinis čempionas rudenį tapo Seimo nariu, tačiau nuo sporto atsitraukti žymus atletas nesirengia.

Prieš porą metų golfu susižavėjęs buvęs lengvaatletis netruko aktyviai įsitraukti tiek į patį žaidimą, tiek į Lietuvos golfo federacijos (LGF) veiklą.

Vilniuje įvykusiame Lietuvos golfo sezono uždaryme pasirodęs V.Alekna gavo neeilinį įvertinimą – su buvusiu Seimo vicepirmininku Vydu Gedvilu buvo paskelbti LGF garbės ambasadoriais, sieksiančiais Lietuvoje dar labiau populiarinti šį sportą.

V.Alekna tvirtino, kad šie metai tiek Lietuvos golfo bendruomenei, tiek jam asmeniškai buvo gana sėkmingi, tačiau, anot jo, laikas pradėti kelti ambicingesnius tikslus.

– Kaip aktyviai šiuo metu pats užsiimate golfu?, – lrytas.lt paklausė V.Aleknos.

– Golfą žaidžiu tik antrą sezoną, bet dalyvauju daugelyje turnyrų, per metus jų buvo apie dešimt.

Didžiausias pasiekimas kol kas yra tai, jog keletą kartų surinkau mažiau nei 100 smūgių (mušant kamuoliuką į 18 duobučių. – Red.). Man, kaip mėgėjui, tai labai smagu. Tikiuosi kitais metais dalyvauti ir Europos parlamentarų golfo turnyre.

– Kaip dar esate susijęs su šiuo sportu?

– Stengiuosi nuolat populiarinti golfą visuomenėje. Gavau LGF ambasadoriaus pareigas, man tai labai įdomu ir aktualu. Duodu gana daug pasiūlymų tiek federacijai, tiek prezidentui, kaip būtų galima į šią sporto šaką įtraukti daugiau žmonių, o ypač vaikų.

– Sakėte, jog tikitės olimpinėse žaidynėse išvysti ir Lietuvos golfo atstovus. Ar realu tai pasiekti per ketverius metus?

– Mes jau turime nemažai gerų žaidėjų. Arnas Kaunas tikrai puikus, tik jam šiais metais, deja, nepavyko žaisti profesionalų lygoje. Galbūt po ketverių metų olimpiadoje matyti Lietuvos golfo žaidėjus ir nėra labai realu, bet reikia to siekti. Tada kas nors ir gali pavykti.

– Rudenį buvote išrinktas į Seimą. Ar politinėje veikloje sportas bus jūsų prioritetinė sritis?

– Rūpinsiuosi ne vien sportu. Esu Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininko pavaduotojas. Taip pat esu Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys – jaučiu, kad tai ta sritis, kurioje man reikia dar daug ką sužinoti. Komitete daug tokiu naujų narių kaip aš, bet yra ir senbuvių.

O sporto reikalų komisijoje viskas vyksta gerokai lengviau, žinau šią sritį, tai jau galima nuo pirmos dienos įsitraukti į darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.