EUROLYGA 2023

Šachmatų karalius Magnusas Carlsenas yra neabejingas Lietuvos krepšiniui

Lietuvos krepšinio gerbėjų galima rasti ir tarp šachmatų meistrų. Pasaulio čempionas norvegas Magnusas Carlsenas neslepia, jog yra didelis Jono Mačiulio, Mindaugo Kuzminsko bei kitų žymių mūsų šalies krepšininkų aistruolis bei nuolat seka jų pasirodymus.

„Instagram“ ir AFP\Scanpix nuotr.
„Instagram“ ir AFP\Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2016, 7:29 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:31 AM

Visai neseniai Niujorke vykusiame pasaulio šachmatų čempionate Magnusas Carlsenas įveikė rusą Sergejų Kariakiną ir trečią kartą tapo šios sporto šakos karaliumi.

Akistata dėl pasaulio čempiono vardo buvo organizuojama jau 55-ąjį kartą. Šios dvikovos fondas – 1 mln. JAV dolerių. M.Carlsenui atiteko 55 proc. šios sumos, likusieji 45 peocentai – jo oponentui.

Didmeistrio treneris Pieteris Nielsenas, kuris yra ir Viktorijos Čmilytės- Nielsen vyras, būdamas JAV didmiestyje spėjo nusipirkti „New York Knicks“ marškinėlius, pažymėtus būtent M. Kuzminsko pavarde.

„M. Carlsenas stebi visus lietuvius, žaidžiančius NBA, o Europos čempionate jį sužavėjo Jonas Mačiulis. Kadangi jau esame Niujorke, tai per televiziją stebėjome „Knicks“ rungtynes ir Mindaugą Kuzminską“, – portalui tv3.lt pasakojo P. Nielsenas.

Savo naujaisiais marškinėliais su lietuvio pavarde jis pasidalino „Instagram“ socialiniame tinkle, taip sukeldamas nemažą susidomėjimą.

Vienas JAV žurnalistas net paklausė M. Kuzminsko, ar jis yra girdėjęs apie M. Carlseną bei jo trenerį, tačiau lietuvis atskleidė, jog jų kol kas nežino ir pažįsta tik lietuvę P. Nielseno žmoną.

Savo ruožtu iš Lietuvos M. Carlsenui linkėjimus taip pat siuntė ir pati V. Čmilytė-Nielsen, įtraukusi į šachmatų žaidimą visą „Trakų“ futbolo komanda, kuri savo marškinėlius parūpino ir pasaulio čempionui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.