EUROLYGA 2023

Čikagoje nužudytas žaibiškai kylantis boksininkas

Edas Brownas buvo vos 25-erių,

E.Brownas.<br>„Instagram“ nuotr.
E.Brownas.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2016, 2:20 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:20 AM

„Jis neteko gyvybės būdamas 25 metų dėl nieko, – sakė C.Dunkinas. – Žmonės Čikagoje nušaunami be priežasties. Būtų kitaip, jei jis būtų gangsteris ar pardavinėtų narkotikus. Jis neužsiėmė jokiais iš šių dalykų. Buvo tykus vaikis. Toks nedrąsus. Niekada nesuprasite, kad būdamas toks kietas ringe, jis buvo kitoks už ringo ribų.“

E.Brownas ir 19-metė moteris sėdėjo mašinoje apie 1 valandą nakties Čikagos Rytų Garfildo parko kaimynystėje, kai privažiavo kitas automobilis. Iš ten kažkas šovė į jaunuolius.

Į B.Browną buvo paleisti keli šūviai, o merginai pataikyta į koją – jos gyvybei pavojus negresia.

E.Brownas buvo laimėjęs visas 20 kovų nuo tada, kai 2012 metų gruodį iš mėgėjų bokso pasuko į profesionalus. Jis ypač dažnai kovojo pastaruosius dvejus metus, kai sudarė sutartį su C.Dunkinu 2015 m. ir pasirodė trylikoje dvikovų. Pastarąjį sykį E.Brownas boksavosi lapkričio 11 dieną Filadelfijoje, kur laimėjo aštuonių raundų mačą.

C.Dunkinas tvirtino, jog boksininkas buvo labai darbštus ir perspektyvus. „Jis turėjo daug gebėjimų, visi, dirbę su juo, buvo sužavėti, – sakė C.Dunkinas. – Kai prieš pusantrų metų sutiko darbuotis kartu su manimi, labai apsidžiaugiau. Jis buvo pasirengęs dirbti sparčiai ir mes kilome greitai. Visi bokse žinojo Edą Browną. Visi vaikinai sporto salėje jį mylėjo.

Jis labai džiaugėsi laimėjęs visas 20 dvikovų, jam labai patiko boksas. Jis tikėjo ir aš tikėjau, jog jis taps pasaulio čempionu. Tiesiog gėda, kad gyvenimas nutrūko.“

C.Dunkinas tvirtino, jog įtikinėjo E.Browną persikelti į kitą miestą iš Čikagos, kur per baisias žudynes 2003 metais naktiniame klube tarp 21-os aukos buvo ir boksininko motina. Bokso agentas norėjo atletą perkelti prie savęs į Las Vegasą, kur yra daug bokso salių ir rimtų treniruočių partnerių.

„Sakiau jam keltis iš Čikagos, – tvirtino C.Dunkinas. – Tačiau kiekvieną kartą treneris George'as Hernandezas paskambindavo man ir pranešdavo, jog jis niekur nesikels. Liūdna, kad jie nepaliko šios aplinkos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.