EUROLYGA 2023

Kas iš sportininkų uždirba daugiausia? Paskelbtas milijardierių sąrašas

Garsusis „Forbes“ antradienį paskelbė daugiausia per sportinę ir su ja susijusia veikla uždirbusių sportininkų grupę, kurios viršūnėje atsidūrė kadaise ant NBA parketo karaliavęs Michaelas Jordanas. Jo turtai suskaičiuoti – per 1,7 mlrd. JAV dolerių.

M.Jordanas<br>AFP nuotr.
M.Jordanas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-06 19:29, atnaujinta 2018-02-10 00:15

Sportinė atletų karjera nėra ilga, tad daugelis siekia ją išnaudoti tam, kad banko sąskaitos leistų jiems gyventi bent jau negalvojant apie duonos kriaukšlę. Jei pasiseka – įsisuka ir vienas ar kitas verslas, kuris prideda nemažai pajamų.

Kaip pavyzdys daugeliui sporto pasaulio žmonių pateikimas golfo meistras Arnoldas Palmeris, kuris mirė šiemet rugsėjį eidamas 87-uosius metus.

Per savo 52 metų karjerą šis vyras sugebėjo laimėti turnyruose „tik“ 3,6 mln. dolerių, tačiau laiku ir vietoje juos metęs į „darbą“, tapo tikra pinigų legenda: pastarąjį kartą 1973-siais laimėjęs turnyrą jis investavo į savo vardo avalynės ir rūbų linijos kūrimą, daugiau kaip 500 parduotuvių tinklą visame pasaulyje. Galiausiai A.Palmerio gauti pinigų iš sporto suma virto 1,35 mlrd. dolerių kapitalu.

Šių dienų turtingiausiu sportininku laikomas krepšinio legenda M.Jordanas – tiesa, tam, kad jis sukauptų ir turėtų 1,7 mlrd. dolerių, jame neteko gauti „mažų algų“, kaip A.Palmeriui.

Tik per du NBA sezonus M.Jordanas užsidirbo „vos“ po 4 mln., o toliau „Chicago Bulls“ ir „Washington Wizards“ ekipose NBA garsenybė savo sąskaitą pildė įspūdinga beveik 30 mln. dolerių suma kasmet.

Ir tai be premijų. Tačiau su rėmėjų lėšomis – M.Jordanas nuo 1997-ųjų galėjo džiaugtis „Nike“ ir „Gatorade“ ir „McDonald's“ kompanijų reklaminiais kontraktais, kurie per visą jo sportinę karjerą atnešė vyrui 97 mln. dolerių.

Prieš 13 metų su NBA atsisveikinęs M.Jordanas ir toliau turtėja, bendradarbiaudamas su „Nike“ – jo vardo sportinė avalynė puikiai perkama pasaulyje, tad sportinės aprangos kompanija kasmet krepšinio legendai atseikėja po 100 mln. dolerių.

Šiemet „Jordan“ prekinis ženklas užsidirbo 2,7 mlrd. dolerių – 18 procentų daugiau nei pernai ir tai itin džiugina „Nike“.

Pagal kompanijos planus, „Jordan“ vardas iki 2020 metų kasmet turėtų generuoti po 4,5 mlrd. dolerių ir tai reiškia, kad pats M.Jordanas savo banko sąskaitą pildys dar didesnėmis sumomis.

Antras sportininkas, kuris su rėmėjų ir savo talento dėka susikrovė didžiausius turtus – Tigeris Woodsas. Jo turtai sudaro 1,65 mlrd. JAV dolerių.

Trečias – taip pat golfo atstovas Jackas Nicklausas, kuris valdo 1,15 mlrd. dolerių turtą, o arčiausiai to trejeto – po galvos traumos taip ir neatsigaunanti F 1 lenktynių žvaigždė vokietis Michaelis Schumacheris. Jis valdo 1 mlrd. dolerių turtą.

Prie 1 mlrd. ribos gan greitai žengia ir dabartinės sporto mega žvaigždės: futbolininkas Lionelis Messi daugiausia pinigų pasaulyje uždirbančių sportininkų dvidešimtuke yra 17-oje vietoje – 520 mln. dolerių, šiemet krepšininkas LeBronas Jamesas banko sąskaitoje jau turi 640 milijonų, o futbolininkas Cristiano Ronaldo – 620 milijonų dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.