EUROLYGA 2023

„Porsche“ laimėjęs lietuvis golfo žaidėjas: „Kiti tokias mašinas perka kaip aš ledus“

Vienas geriausių Lietuvos golfo žaidėjų Rolandas Gaidys, vienu smūgiu laimėjęs „Porsche Boxter 718“, neapsisprendžia, ką darys su 125 tūkst. eurų kainuojančiu automobiliu.

R.Gaidys dar neatsiėmė laimėto „Porsche“.<br>T.Bauro nuotr.
R.Gaidys dar neatsiėmė laimėto „Porsche“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

2016-12-10 12:58, atnaujinta 2018-02-09 23:26

Įspūdingą prizą R.Gaidys pelnė rugsėjį Latvijos golfo klube vykusiame mėgėjų turnyre, kurį surengė Kazachstano ambasada Latvijoje. Dosniais prizais garsėjančio turnyro dalyviams buvo pateiktas pasiūlymas: už pataikymą vienu smūgiu į 7-ąją duobutę žaidėjas gauna prabrangų „Porsche“.

Nuo smūgio vietos iki tikslo yra net 175 metrai, tad golfo žaidėjas geriausiu atveju mato tik vėliavėlę, žyminčią į duobutę.

„Atsistojau ir smūgiavau. Noriu pasakyti, kad neturiu erelio akių. Tik mačiau, kad skriejantis kamuoliukas atsitrenkė į vėliavos kotą – ir gana aukštai“, – pasakojo iš Vievio kilęs R.Gaidys.

Po kelių sekundžių Lietuvos sportininkas išgirdo aikčiojančius ir kažką šaukiančius prie duobutės buvusius žiūrovus, tačiau dėl atstumo nesuprato, kas atsitiko. Tik kai  prie R.Gaidžio pribėgęs didelis golfo entuziastas – Kazachstano ambasadorius Latvijoje Bauržanas Muchamedžanovas pasakė, kad kamuoliukas atsidūrė duobutėje, lietuvis patikėjo tuo, apie ką net nesvajojo.

„Jausmas? Buvau stabo ištiktas. Nežinojau, ko imtis. Kaip kuolu per galvą. Ir smūgis pasisekė ten, kur reikia – prizinėje duobutėje. Kurį laiką buvau sutrikęs – aš iš džiaugsmo, o rėmėjai – iš siaubo“, – juokėsi daugkartinis šalies golfo čempionatų laimėtojas ir prizininkas.

Tačiau emocijoms kiek nuslūgus lietuvis tvirtino, kad šioje sėkmės istorijoje jam svarbiausias buvo toli gražu ne prabangus automobilis.

– Ką nusprendėte daryti su laimėtu „Porsche“?,- lrytas.lt paklausė R.Gaidžio.

– Vis dar mąstau, nes prizas kol kas tebėra Latvijoje. Ten įstatymai ir naujų mašinų registravimas kitoks nei Lietuvoje, tai dar nepavyko sutvarkyti visų reikalų, bet iki metų pabaigos būtina apsispręsti.

Blogai tai, jog žiemą „Porsche“ nelabai galima važinėti, nes tai labiau vasarinis automobilis. Malonu būtų jį pasilikti, bet tai žaisliukas, tinkamas važiavimui vos keletą mėnesių per metus.

– Kokio atgarsio Lietuvos golfo bendruomenėje sulaukė šis įvykis?

– Tie kas žaidžia golfą, labiau džiaugėsi ne finansiniu aspektu, o tuo, kad padarytas beveik neįmanomas dalykas. Visoms aplinkybėms sutapti vienu metu yra itin maža tikimybė. Manau, visi tiesiog džiaugėsi tuo mano momentu.

Nors žiniasklaida rašė, jog aš praturtėjau, bet kiti žmonės tokias mašinas perka lyg aš kokius ledus. O laimėti gerai mašinai reikia ir tam tikrų įgūdžių, ir nuolat važinėti į turnyrus.

– Kaip dažnai golfo žaidėjams pavyksta laimėti tokius prizus?

– Baltijos šalyse to tikrai dar nebuvo. Esu tik matęs, kaip profesionaliame turnyre kažkam pavyko atlikti tokį smūgį. Kai neseniai buvau užsienyje parodoje, visi labai džiaugėsi šiuo įvykiu, nes tiesiog nėra to matę.

Nors populiaru žadėti tokius prizus, tačiau nuostolių kompanijos beveik nepatiria, nes tikimybė juos laimėti yra itin maža.

– Ką praėjus emocijoms jums reiškia šis laimėjimas?

– Pats galvoju, kad tikriausiai iš to naudos daugiau bus net ne man, o pačiam golfui. Tai, kad gavau finansinės naudos, man net nėra labai svarbu.

Gal žmonės atkreips dėmesį į šį sportą, nes mėgėjui laimėti tokią mašiną realiai įmanoma tik golfe.

Tikiuosi, dabar golfo populiarumas Lietuvoje tik dar labiau didės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.