EUROLYGA 2023

Latvių spjūvis rusams – nedalyvaus pasaulio čempionate: „Čia pavogė olimpinę dvasią“

Latvijos skeletono rinktinė priėmė ryžtingą sprendimą – paskelbė nedalyvausianti Sočyje vyksiančiame pasaulio čempionate. Jų sprendimą lėmė penktadienį išplatinta antroji Richardo McLareno tyrimo dalis, kurioje mesti dar didesni kaltinimai Rusijos sportui, sistemingai skatinusiam dopingo vartojimą.

Latviai nesivaržys čempionate.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Latviai nesivaržys čempionate.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2016, 8:36 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:15 PM

„Jaučiame, kad dar turi būti padaryta daug, kad situacija būtų ištaisyta. Po antrosios tyrimo dalies, mes sakome – gana. Darome tai, ką galime. Būtume laimingi dalyvaudami čempionate bet kurioje pasaulio trasoje, bet tik ne Sočyje, mieste, kuriame 2014 metais buvo pavogta olimpinė dvasia“, – skelbia Latvijos triatlono rinktinės atstovai.

Į šį latvių sprendimą Rusijos bobslėjaus ir skeletono rinktinės prezidentas Aleksandras Zubkovas reagavo šaltai.

„Čempionatas vyks be jų, nieko tokio. Kiekvienas turi teisę pasakyti savo nuomonę. Nenori dalyvauti – ne problema, dėl medalių kausis kitos rinktinės“, – sakė jis.

Daugiau kaip 30-yje sporto šakų rusų atletai naudojo dopingą, 1000 sportininkų yra įtariami bandę nuslėpti vartoję draudžiamus sporte preparatus , o 12 mėginių 2014-ųjų Sočio olimpiadoje buvo sukeisti, kad būtų nuslėptas Rusijos sportininkų dopingo naudojimas. Iš jų du – olimpinių čempionų, kurie bendrai laimėjo net 4 aukso medalius. Tokius faktus penktadienį pateikė nepriklausomas Tarptautinės antidopingo agentūros (WADA) tyrėjas R.McLarenas.

Bobslėjaus ir skeletono pasaulio čempionatas Sočyje vyks kitų metų vasario 13-26 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.