EUROLYGA 2023

Prancūzijos rankininkės Europos čempionate išplėšė fantastišką pergalę

Švedijoje vykstančiame Europos moterų rankinio čempionate šeštadienį prasidėjo antrasis etapas. Po pirmųjų rungtynių 1-ojoje grupėje padėtis tapo dar painesnė: net penkias komandas, kovojančias dėl dviejų kelialapių į pusfinalį, skiria vos vienas taškas.

Prancūzės išplėšė pergalę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prancūzės išplėšė pergalę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Dec 11, 2016, 11:45 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:20 PM

Tiesa, iš kovos pasitraukė 2014 metų Europos vicečempionė Ispanijos komanda, pralaimėjusi Prancūzijos rinktinei 22:23. Kitose grupės rungtynėse Vokietija įveikė Serbiją 26:19, Nyderlandai – Švediją 33:30.

Po šių mačų po 4 taškus turi Vokietija, Prancūzija ir Nyderlandai, po 3 – Švedija ir Serbija. Ispanijos sąskaita – tuščia.

Prancūzės išplėšė fantastišką pergalę. Jos tiek pirmajame, tiek antrajame kėlinyje buvo atsilikusios penkių įvarčių skirtumu, bet sugebėjo pavyti varžoves. Vis dėlto paskutinę minutę prancūzės vėl atsidūrė už ispanių nugaros 21:22.

Laiko beveik neliko, tačiau Prancūzijos komanda spėjo išsigelbėti. Likus apie 15 sek. „mėlynųjų“ lyderė Allison Pineau įmetė baudinį, o atsakomojoje atakoje Ispanijos rankininkė sužingsniavo. Ispanės buvo pakeitusios vartininkę šeštąja aikštės žaidėja (viena ispanė buvo pašalinta), todėl vartai liko tušti, o staigiai baudos metimą atlikusi A.Pineau metė kamuolį per beveik visą aikštę ir pelnė pergalingą įvartį.

Turnyro šeimininkės švedės pasaulio vicečempionėms olandėms nusileido nedideliu skirtumu, bet beveik visą laiką buvo besivejančių vaidmenyje. Švedijos komanda pirmavo tik vieną kartą 2:1. Paskui Nyderlandų rinktinė buvo priekyje 1-3 įvarčiais, o nuo 24 min. nė sykio neleido varžovėms išlyginti rezultato.

Vokietės su serbėmis susidorojo be didelio vargo: jau 12-ąją min. pirmavo 6:1, antrajame kėlinyje dar labiau padidino skirtumą 19:11 ir ramiai pabaigė rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.