EUROLYGA 2023

Treneris įvardijo didžiausią klaidą prie švenčių stalo: šiukštu to nedarykite

Milžinišku greičiu artėjančios svarbiausios metų šventės vieniems tampa galvos skausmu renkant dovanas, kitiems – milžinišku malonumu ir vėl pasimatyti su artimiausiais žmonėmis, tretiems – taip laukiama galimybe gardžiai išragauti daugybę patiekalų ir išlaikyti gražias kūno formas. Tačiau skubantiems prie švenčių stalo nereikėtų pamiršti keleto taisyklių.

A.Matušovas prieš šventes turi ne vieną patarimą.<br>Almanto Mickaus nuotr.
A.Matušovas prieš šventes turi ne vieną patarimą.<br>Almanto Mickaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2016, 3:25 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:17 PM

Asmeniniu treneriu dirbantis vilnietis Andrejus Matušovas sporto srityje jau yra sukaupęs daugybės metų patirtį, kuria mielai dalinasi ir su savo klientais bei žmonėmis, norinčiais sveikiau gyventi.

„Artėjant didžiausioms metų šventėms, visų pirma noriu pasveikinti visus, palinkėti jaukių ir šiltų švenčių, o taip pat duoti keletą patarimų, kaip per švenčių maratoną išlaikyti gerą fizinę formą bei puikią savijautą“, – šypsosi treneris.

Jis primena pagrindinę taisyklę – pusryčiai turėtų būti sočiausias ir pagrindinis dienos valgymas. Jam puikiai tinka įvairios košės, bet tikrai ne kavos puodelis su taip visų mėgstamais varškės sūreliais.

Dienos racioną turėtų sudaryti 5-6 valgymai. Angliavandenius ir vaisius derėtų valgyti pirmoje jos pusėje, o A.Matušovas griežtai ragina atsisakyti saldžių ir gazuotų gėrimų.

Kaip didžiausią klaidą sėdant prie švenčių stalo, treneris įvardija deserto valgymą.

„Artėjant šventėms negaliu nepaminėti desertų. Suprantama, kad kartais visi norime pasilepinti gabalėliu pyrago ar torto, o dar geriau jei pyragas būna naminis, mamos. Tačiau atsiminkite vieną auksinę taisyklę – po pagrindinio patiekalo padarykite bent 30-45 minučių pertrauką ir tik tada pereikite prie deserto valgymo.

Saldumynai labai lėtina skrandžio sulčių išsiskyrimą ir trikdo virškinimą. Patikėkite, padarius tinkamą pertrauką, jūsų skrandis ir raumenys liks dėkingi“, – teigia A.Matušovas.

Kitas svarbus sveikatingumo aspektas – mankštos ir užsiėmimai sporto klubuose. Per šventes šie grafikai dažniausiai sutrinka dėl pačių sporto klubų darbo valandų, žmonių užimtumo.

Treneris tik pataria nedaryti pagrindinės klaidos – neužmesti sporto keletui savaičių, o neturint galimybės atvykti į sporto klubą, galima pasportuoti ir su savo kūno svoriu. Tai galioja ir atostogaujantiems.

„Pats neseniai lankiausi šiltuose kraštuose, tad galiu pasakyti, kad viešbutyje esanti sporto salė  atitiks jūsų poreikius, bet atlikti treniruotę galime ir gryname ore.

Galima ir derinti darbą treniruoklių salėje su tempimo pratimais lauke“, – mano jis.

Per atostogas nevertėtų ir apsivalgyti, galvojant, kad už tai atidirbsite vėliau. Svarbiausia, kad sveikas gyvenimo būdas taptų jums įprastu, o ne mėnesio ar kelių savaičių planu.

Vietoje saldumynų rinkitės vaisius, kuriuos kaip ir kitus angliavandenius vartokite pirmoje dienos pusėje. Vakare rinkitės baltyminį maistą su daržovėmis, salotomis.

„Nepiktnaudžiaukite alkoholiniais gėrimais, jie yra velniškai kaloringi ir nenaudingi jūsų sveikatai!“, – perspėja A.Matušovas.

Treneris linki – neatidėliokite nieko rytojui, nedalinkite tuščių pažadų ir jeigu norite sportuoti, nelaukite naujų metų.

„Pradėkite dabar. Padarykite tai kartu su savo antra puse, motyvuokite vienas kitą ir sportuokite kartu, nes kartu jūs galėsite pasiekti norimų rezultatų greičiau“, – įsitikinęs A.Matušovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio