EUROLYGA 2023

Auksu suspindęs Simonas Bilis pateikė labai paprastą sėkmės formulę

Simonas Bilis tapo naująja Lietuvos plaukimo žvaigžde. 23 metų sportininkas pasaulio plaukimo čempionate iškovojo aukso medalį, kai 100 m plaukimo laisvu stiliumi finale nesutiko sau lygių.

S.Bilis iškovojo auksą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.Bilis iškovojo auksą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 8:54 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:13 PM

„Buvo įtemptos lenktynės. Iš pradžių nemačiau laiko, bet kai pažiūrėjau, pamaniau: „Oho, buvo labai arti“, – dar baseino vandeniui nenudžiuvus šypsojosi S.Bilis.

Finale jis distanciją įveikė per 46,58 sek. Japonas Shinri Shioura distanciją įveikė per 46,59 sek.

„Padariau klaidų (pusfinalyje, – Red.), bet žinojau, kad galiu kai ką pataisyti ir plaukti greičiau. Kai į finalą nepateko kiti greiti sportininkai, išvydau savo šansą. Tada ir supratau, kad tai – įmanoma“, – kalbėjo S.Bilis.

Kanadoje vykusiose varžybose Šiaurės Karolinos universitete sportuojantis plaukikas iškovojo du medalius. Trumpajame – 25 m – baseine vykusiame pasaulio čempionate jis laimėjo ir auksą, ir 50 m plaukimo laisvu stiliumi bronzą.

„Geras treneris ir darbas. Turi daug dirbti. Negali tiesiog pasiimti, reikia dirbti“, – sėkmės formulę rašė S.Bilis.

Panevėžietį treniruoja Šiaurės Karolinos universiteto treneris Toddas DeSorbo. S.Bilis pasaulio čempionate iš viso uždirbo 14 tūkstančių JAV dolerių. Už pirmąją vietą organizatoriai moka 8 tūkst., o už trečiąją – 4.

S.Bilis dalyvavo Rio de Žaneiro olimpiadoje. 50 m plaukimo laisvu stiliumi varžybose jis užėmė 8-ąją vietą.

Jau tada šiam sportininkui buvo kabinami laurai ir kalbama apie šviesią ateitį.

S.Bilis tapo antruoju lietuviu, kuriam pasaulio čempionate trumpajame baseine yra pavykę iškovoti medalių. Iki šiol tai padaryti pavyko tik Rūtai Meilutytei, kuri atsisakė dalyvauti Kanadoje vykusiose varžybose.

Sveikino prezidentė

S.Bilis po pergalės sulaukė sveikinimų lavinos. Sportininką pasveikino ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentės teigimu, ši svari pergalė įrodo S. Bilio ryžtą ir tikėjimą savo jėgomis.

Šalies vadovė plaukikui palinkėjo, kad iškovotas čempiono vardas būtų įkvepianti svarių, aukščiausio pakylos laiptelio vertų laimėjimų pradžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.