EUROLYGA 2023

Europos rankinio čempionate rusės vos išsigelbėjo nuo pralaimėjimo

Rusės vos išvengė pralaimėjimo Čekijai<br>AFP/Scanpix
Rusės vos išvengė pralaimėjimo Čekijai<br>AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2016-12-12 08:38, atnaujinta 2018-02-09 23:13

Sekmadienį Europos moterų rankinio čempionate pergales iškovojo favoritės. Tiesa, Švedijoje vykstančio turnyro antrojo etapo pirmajame ture Rumunijos komanda laimėjo be didelės įtampos, o olimpinei čempionei Rusijos rinktinei bei pasaulio ir Europos čempionei Norvegijos ekipai teko gerokai pavargti.

Norvegija grupės lyderių dvikovoje įveikė Daniją 22:20, Rusija palaužė Čekiją 26:24, o Rumunija sutriuškino Vengriją 29:21.

Norvegijos rankininkės vienintelės Europos čempionate laimėjo visas rungtynes ir su 6 taškais pirmauja 2-ojoje grupėje. Po 4 taškus turi Rumunija ir Danija, po 2 – Čekija ir Rusija, 0 – Vengrija, kuri jau prarado galimybes patekti į pusfinalį.

Solidžiu žaidimu stebinančios Čekijos rankininkės vos neatėmė taško iš olimpinių čempionių. Čekės beveik visas rungtynes atsiliko, bet neleido varžovėms nutolti dideliu skirtumu, o pabaigoje turėjo puikią progą išlyginti rezultatą.

Likus 66 sek., Čekijos komandai atsiliekant 24:25, jos vartininkė Lucie Satrapova atrėmė baudinį, bet paskutinėje čekių atakoje Veronika Mala paprastoje situacijoje atidavė kamuolį tiesiai į rankas varžovei. Gavusios tokią dovaną rusės įmetė dar vieną įvartį ir užsitikrino pergalę.

Gana keistai klostėsi skandinavių dvikovos pradžia. Norvegės labai galingai startavo ir iškart nutolo 6:0, bet danės iškart atsakė beveik tuo pačiu ir skirtumas sumažėjo 6:5. Nuo tada skirtumas taip drastiškai nebesikeitė, tačiau Norvegijos komanda ilgai pirmavo 3-5 įvarčiais.

Vaizdas pasikeitė antrojo kėlinio viduryje, kai norvegėms žaidžiant mažumoje dėl keitimo klaidos buvo pašalinta dar viena jų rankininkė. Tai tapo ženklu danėms ir jos pakilo į lemiamą šturmą. Danijos rankininkės keliskart mažino atsilikimą iki vieno įvarčio, tačiau rezultato neišlygino.

Jokių problemų nekilo tik Rumunijos komandai, kuri jau pirmajame kėlinyje įgijo 5 įvarčių persvarą, iškart po pertraukos padidino ją iki 9 įvarčių ir ramiai sulaukė finalo sirenos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.