EUROLYGA 2023

Plaukimo pasaulį nustebinęs lietuvis S. Bilis į namus dar negrįš

23-ejų lietuviui Simonui Biliui pasisekė padaryti tai, kas iki tol buvo tik garsiosios Rūtos Meilutytės jėgoms: JAV besitreniruojantis panevėžietis pirmą kartą šalies vyrų plaukimo istorijoje iškovojo Lietuvai pasaulio čempionato aukso medalį. Iki tol 3 aukso ir 2 sidabro medalius planetos pirmenybių 25 metrų plaukimo baseine buvo laimėjusi tik auksine žuvele vadinama R.Meilutytė.

S.Bilis planetos pirmenybėse laimėjo aukso ir bronzos medalius.<br>AFP nuotr.
S.Bilis planetos pirmenybėse laimėjo aukso ir bronzos medalius.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 5:02 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:04 PM

13-ajame pasaulio plaukimo čempionate trumpuoju taku, kuris vyko pertvarkytoje Vindsoro miesto ledo ritulio arenoje, tarp 927 plaukikų iš 170-ties valstybių buvo ir 8 mūsų šalies atstovai: šeši vyrai ir dvi moterys.: Simonas Bilius, Giedrius Titenis, Danas Rapšys, Mindaugas Sadauskas, Deividas Margevičius, Andrius Šidlauskas, Ugnė Mažutaitytė ir Beatričė Kanapienytė. Ir lietuviai namo sugrįžta su dviem titulais, kuriuos laimėjo Šiaurės Karolinos Universitete besitreniruojantis S.Bilis. Jis 50 metrų laisvuoju stiliumi rungtyje buvo trečias, o dvigubai ilgesnėje distancijoje tapo pasaulio čempionu.

„Galima sakyti, kad delegavome daugiau nei pusę rinktinės į čempionatą. Ir rezultatai nenuvylė“, – tikino Panevėžio „Žemynos“ progimnazijos baseino direktoriaus pavaduotojas ugdymui Arūnas Gabrilavičius.

Šioje progimnazijoje dar visai neseniai kilometrus grybšniais matavo S.Bilis, aukštumų siekia olimpinės rinktinės nariai Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas. Kartu su jais Kanadoje medalių siekė ir „Žemynos“ baseiną puikiai žinantis Mindaugas Sadauskas.

Į čempionatą kartu su sportininkais vyko ir panevėžietė „Žemynos“ progimnazijos kinezeterapeutė Lina Katelytė bei S.Biliaus bei D.Rapšio trenerė Ina Šimeliūnaitė-Paipelienė.

Prieš trejus metus Panevėžio moterimi išrinkta žinoma miesto plaukimo trenerė yra išugdžiusi ne vieną garsų plaukiką, o dabar savo akimis stebėjo auklėtinio S.Biliaus triumfo akimirkas Kanadoje.

„Kiek aš žinau, Simonas Bilis su rinktine negrįš namo – vyks į Ameriką. Turi dar baigti reikalų su universitetu, o jau tada kalėdoms grįš. Ten pat pasidairyti į JAV mokslo įstaigos greičiausiai važiuos ir Mindaugas Sadauskas. Kiti čempionate dalyvavę plaukikai greitai jau bus Lietuvoje, tačiau laiko poilsiui jie neturės“, – komentavo būsimus atletų planus A.Gabrilavičius.

Likę penki namo parvykę šalies plaukimo rinktinės nariai nuo ketvirtadienio trims dienoms suvažiuos į Anykščius. Mat šiame mieste gruodžio 15-17 dienomis vyks tradicinis Lietuvos žiemos plaukimo čempionatas trumpame take.

„Šventės? Tai manau, kad tik artėjant į pabaigą metams plaukikai galės trumpam atsipūsti. Mes „Žemynos“ progimnazijoje geriausius mūsų plaukikus pagerbsime ir rezultatus apžvelgsime tik paskutinėmis metų dienomis – gruodžio 28-ąją“, – sakė „Žemynos“ progimnazijos baseino direktoriaus pavaduotojas ugdymui A.Gabrilavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.