EUROLYGA 2023

Buvęs „Tour de France“ lenktynių laimėtojas ramiai sau pardavinėja narkotikus

Praeityje garsus JAV dviračių sporto atstovas lenktynininkas Floydas Landis pragyvenimui pinigus gauna pardavinėdamas narkotikus.

F.Landis pradavinėja JAV marihuaną.<br>AFP nuotr.
F.Landis pradavinėja JAV marihuaną.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2016, 9:52 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:56 PM

Skandalingojo Lance'o Armstrongo komandos draugas ir prestižinių „Tour de France“ lenktynių nugalėtojas F.Landis atidarė kanapių ir marihuanos parduotuvėlę Lidvillo mieste, kuris yra Kolodado valstijoje.

Koloradas 2009 metais legalizavo tokio pobūdžio narkotikų vartojimą medicinos tikslais.

„Mano parduotuvės asortimente yra 25 įvairūs kanapių produktai: nuo elektroninių cigarečių iki specialių losjonų“, – tikino 41 metų praeityje garsus dviračių sporto atstovas.

F.Landis prisipažino, kad kad marihuaną ir kanapes pradėjo vartoti kaip skausmą malšinantį preparatą 2006-siais, kai jautė didelius sopulius po šlaunies traumos. Būtent tai metais amerikietis iškovojo prestižinį „Tour de France“ lenktynių pagrindinį trofėjų.

„Galėdavau po treniruočių tik užmigti tuomet, kai suvartodavau begalę visokiausių tablečių. Vartojau tas nesąmones tik tam, kad galėčiau pailsėti, – pasakojo dviratininkas. – Tačiau tuomet sužinojau apie kanapes, jų medicinines savybes ir jos pakeitė mano požiūrį į jas. Vartojant šį augalą, geriau miegasi, įmanoma užmiršti apie skausmus. Todėl tampi šiek tiek laimingesnis“.

F.Landis „Tour de France“ lenktynes laimėjo atstovaudamas „Phonak“ komandą. Jau vėliau šios ekipos atstovai pranešė, kad paėmus amerikiečio dopingo testą, jam buvo rastas itin didelis kiekis draudžiamo testosterono.

F.Landis pareikalavo patikrinti ir B mėginį, tačiau rezultatai buvo tokie patys, tad lenktynių organizatoriai anuliavo jo rezultatą ir pranešė, kad tais metais nugalėtojo titulas niekam nepriklauso.

2010-siais vyras kreipėsi į Tarptautinę dviračių sąjungą ir JAV dviračių sporto federaciją ir pats prisipažino, jog daugelį metų naudojo dopingą, norėdamas siekti karjeros aukštumų.

F.Landis varžėsi vienoje komandoje su skandalinguoju L.Armstrongu, kurio visi rezultatai nuo 1998 metų iki 2005-ųjų buvo anuliuoti. L.Armstrongas net septynis kartus buvo „Tour de France“ lenktynių nugalėtojas.

2010 metais F.Landis padavė į teismą L.Armstrongą, kaltindamas jį karjeros žlugdymu, o po trejų metų jo ieškinys buvo sujungtas su JAV Vykdomosios valdžios ieškiniui buvusiai dviračių sporto žvaigždei.

Tiek dabartinis marihuanos pardavėjas, tiek ir Amerikos valdžios organai kaltina L.Armstrongą vartojus dopingą ir tuo nesilaikius sutarties su „US Postal Service“ ekipa bei reikalauja, jog būtų sugrąžinti 31 mln. JAV dolerių, išmokėti L.Armstrongui pagal rėmimo sutartį su komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.