EUROLYGA 2023

Smūgis rusams dėl dopingo vartojimo: atėmė teisę rengti pasaulio čempionatą

Kitų metų vasario mėnesį Sočyje (Rusija) turėjęs vykti pasaulio bobslėjaus ir skeletono čempionatas bus perkeltas į kitą valstybę. Tarptautinės bobslėjaus ir skeletono federacija šį sprendimą priėmė teigdama, kad rengti pirmenybes šalyje, kur valstybiniu lygmeniu buvo skatinamas dopingo vartojimas, būtų buvę neišmintinga.

Bobslėjaus ir skeletono pasaulio čempionatas Sočyje turėjo vykti kitų metų vasario 13-26 dienomis.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Bobslėjaus ir skeletono pasaulio čempionatas Sočyje turėjo vykti kitų metų vasario 13-26 dienomis.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2016, 7:16 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:48 PM

Dar neaišku, į kurią valstybę bus perkeltas čempionatas, anksčiau kalbėta, kad Vokietija yra tarp pretendenčių.

Penktadienį nepriklausomas Tarptautinės antidopingo agentūros (WADA) tyrėjas Richardas McLarenas paskelbė savo tyrimo antrą dalį, kuris apnuogino dar daugiau tiesos apie tai, kaip rusai, remiami valstybės, vartojo dopingą.

Daugiau kaip 30-yje sporto šakų rusų atletai naudojo dopingą, 1000 sportininkų yra įtariami bandę nuslėpti vartoję draudžiamus sporte preparatus , o 12 mėginių 2014-ųjų Sočio olimpiadoje buvo sukeisti, kad būtų nuslėptas Rusijos sportininkų dopingo naudojimas. Iš jų du – olimpinių čempionų, kurie bendrai laimėjo net 4 aukso medalius. Tokius faktus pateikė R.McLarenas.

Bobslėjaus ir skeletono pasaulio čempionatas Sočyje turėjo vykti kitų metų vasario 13-26 dienomis.

Pirmieji boikotą čempionatui Sočyje paskelbė latviai, atvirai pasakę, kad nevyks į miestą, kuriame buvo pavogta olimpinė dvasia.

Netrukus sukruto ir kitos rinktinės – apie galimą čempionato boikotą prakalbo ir JAV sportininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.