EUROLYGA 2023

Oficialu: Mindaugui Mizgaičiui – olimpinis sidabras vietoj bronzos

2008 metų Pekino olimpinėse žaidynėse bronzos medalį iškovojęs imtynininkas Mindaugas Mizgaitis nuo šiol gali vadintis olimpiniu vicečempionu. Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) gavo oficialų Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) raštą apie Pekino olimpinių žaidynių bronzos medalio pakeitimą sidabriniu.

M.Mizgaitis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Mizgaitis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-15 12:05, atnaujinta 2018-02-09 22:29

Nuo XXIX olimpiados Pekine praėjus aštuoneriems metams paaiškėjo, kad graikų-romėnų imtynių svorio kategorijoje 96-120 kg sidabro medalininkas Rusijos atstovas Chasanas Barojevas yra diskvalifikuotas.

Osetino Ch.Barojevo mėginyje buvo rasta anaboliniams steroidams priskiriamo draudžiamo preparato turinabolio, tad jo sidabro medalis atitenka lietuviui M.Mizgaičiui, o lietuvio iškovotas bronzos medalis bus perduotas prancūzui Yannickui Szczepaniakui. Tarptautinio olimpinio komiteto rašte M.Mizgaičio prašoma grąžinti olimpinį bronzos medalį, trečios vietos diplomą bei ženklelį, o jam komitetas įteiks antros vietos trofėjus.

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė sveikina M.Mizgaitį: „Džiaugiamės ir didžiuojamės turėdami olimpinių žaidynių vicečempioną ir nuoširdžiai sveikiname sportininką, kuris nusipelnė kuo didžiausios pagarbos.

Taip pat nekantriai laukiame oficialaus rašto ir dėl Austros Skujytės, su malonumu įteiksime jai priklausančius trofėjus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.