EUROLYGA 2023

Rusijos biatlonui ruošiamos pakasynos – dopingu įtariamas 31 atletas

Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU) iš pasaulinės Antidopingo agentūros (WADA) gavo solidų sąrašą sportininkų, kurie įtariami vartoję dopingą. Tame sąraše yra 31 pavardė ir visi atletai yra iš Rusijos biatlono rinktinės. Apie tai, kad didelis dopingo skandalas su Rusijos atletais gresia pasauliniam biatlonui papasakojo IBU prezidentas Andersas Bessbergas.

Net 31 Rusijos biatlonininkas įtarimas vartojęs dopingą.<br>AFP nuotr.
Net 31 Rusijos biatlonininkas įtarimas vartojęs dopingą.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-15 18:36, atnaujinta 2018-02-09 22:22

„Mes turime tą sąrašą ir jį jau skubomis peržiūrėjome. Dalis Rusijos biatlonininkų iš jo jau yra diskvalifikuoti, yra baigusių savo karjerą sporte ir yra tų, kurie ir dabar startuoja varžybose, – tikino IBU vadovas.- Mes per savaitę pateiksime savo rekomendacijas, kurios bus aiškios – kam gali tekti bent laikinai būti diskvalifikuotiems už įtarimus vartojus dopingą“.

Kalbama, kad ketvirtadienį IBU renkasi neeiliniam pasitarimui, po kurio gali „sprogti“ dopingo bomba biatlone. Specialistai net teigia, kad visa Rusijos biatlono federacija gali būti suspenduota iki tyrimo pabaigos.

Jau gruodžio 15 startuoja pasaulio biatlono taurės etapas čekų Novo Mesto mieste.

„Ką galime komentuoti? Kiek man žinoma, WADA pateikė savo poziciją dėl įvairių įvykių, kurie galėjo būti 2011-2014 metais. Kol kas mes neturime jokios informacijos. Kai ateis iš IBU kokie nors dokumentai, tuomet ir žiūrėsime. Mes net nežinome, kokios pavardės yra tame sąraše. Tik žinome, kad įtrauktas 31 mūsų šalies biatlonininkas“, – kalbėjo Rusijos biatlono sąjungos prezidentas Aleksandras Kravcovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.