EUROLYGA 2023

Biatlono žvaigždės grasina rusams: boikotuosime jūsų rengiamas varžybas

Biatlono pasaulyje – šurmulys, kokio seniai nebuvo. Pasaulinei antidopingo agentūrai (WADA) paskelbus, kad net 31 biatlonininkas iš Rusijos vartojo draudžiamus preparatus, ryškiausios biatlono žvaigždės viena po kitos siūlo boikotuoti visas varžybas Rusijoje, jei rusai liks nenubausti.

M.Fourcade'as ir M.Koukalova palaiko boikoto idėją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Fourcade'as ir M.Koukalova palaiko boikoto idėją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-17 16:06, atnaujinta 2018-02-09 22:03

Biatlonininkus įkvepia skeletono ir bobslėjaus pavyzdys: kai latviai paragino boikotuoti pasaulio čempionatą vasario mėnesį Sočyje, juos palaikė britai, korėjiečiai, dar kelios šalys ir tarptautinė federacija atšaukė planetos pirmenybes.

Tai buvo sunkus smūgis dopingo skandalų purtomai Rusijai, bet rusai ir toliau bando apsimesti, kad nieko neįvyko ir tikina, kad kitoms sporto šakoms tai negresia.

Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU) šiemet nustebino Tarptautinį olimpinį komitetą (IOC), kai nesilaikė jo rekomendacijos nerengti Rusijoje svarbių tarptautinių varžybų ir suteikė šaliai teisę rengti 2021 metų pasaulio čempionatą. IBU teigimu, dar liko daug laiko, viską galima pakeisti.

Bet paskelbus apie 31 dopingo vartotoją kitų šalių sportininkų kantrybė išseko.

Toną davė ne bet kas, o pasaulio taurės savininkas prancūzas Martinas Fourcade'as, kuris ragina nevykti į pasaulio taurės varžybas Tiumenėje kovo mėnesį.

„IBU turi būti griežta pažeidėjams. Tai ne vienas ir ne du sportininkai, o 31. Tikiuosi, IBU užteks drąsos juos nubausti. Jei jie nesulauks jokių sankcijų, raginsiu varžovus ir partnerius nedalyvauti varžybose Rusijoje. Tikiuosi, kad to nereikės, nes IBU turi pakankamai įrodymų, kad imtųsi ryžtingų veiksmų“, – pareiškė M.Fourcade'as.

IBU sudarė darbo grupę kuri turi pranešti apie sankcijas kitą savaitę. IBU vadovas Andersas Bessebergas negarsėja kaip rusų priešas ir dėl tokios atsargios pozicijos susilaukia nemažai kritikos. M.Fourcade'o poziciją palaikė stiprūs Norvegijos biatlonininkai Emilis Hegle Svendsenas ir Johannesas Boe.

Švedijos rinktinės treneriai irgi pareikalavo diskvalifikuoti rusus.

Ryžtingai nusiteikusi ir dukart olimpinė vicečempionė čekė Gabriela Koukalova.

„Norėčiau, kad sporte ir gyvenime viskas būtų teisinga. Jei Martinas nusprendė boikotuoti varžybas Tiumenėje, tai aš nusprendžiau jį palaikyti“, – portalui „Blesk“ sakė čekė.

Pasaulio taurės etapas Tiumenėje numatytas 2017 m. kovo 6-12 d.

IBU yra pareiškusi, kad perkelti etapą jai pakaktų 3-4 savaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.