EUROLYGA 2023

Iššūkis lietuviams ant Talino ledo: įveikti japonus ir pakilti į pirmąją grupę

Ledo ritulio jaunimo (iki 20 m.) pasaulio 2A grupės čempionate Taline šeštadienis – finalo diena: paaiškės, kas kils į aukštesnę grupę, o kam teks viltis atidėti dar metams.

Lietuvos rinktinė Taline žaidžia pergalingai.<br>hockey.lt nuotr.
Lietuvos rinktinė Taline žaidžia pergalingai.<br>hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir hockey.lt inf.

Dec 17, 2016, 10:46 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:06 PM

13 val. pradės kovą Lietuvos ir Japonijos rinktinės. Paskui Kroatija ir Nyderlandai išsiaiškins, kas kris žemyn į 2B grupę, o vakare Estija ir Rumunija susikaus dėl bronzos medalių. Auganti naujoji Lietuvos ledo ritulio rinktinės karta bandys po 6 metų pertraukos sugrįžti į pirmąją grupę. Lygis. Lietuviai jau senokai grasinasi kilti aukštyn. Nuo pat 2010 metų, beje, toje pačioje Estijoje, kai Tado Kumeliausko, Nerijaus Ališausko vedami lietuviai laimėjo 2 grupės varžybas ir pakilo aukštyn. Bet po metų teko grįžti atgal, lemiamoje kovoje 2:5 pralaimėjus kroatams.

Nuo 2012 metų iki šios dienos Lietuvos rinktinė turėjo penkis bandymus grįžti į aukštesnį divizioną ir keturi baigėsi antroje vietoje. Lietuviams koją kišo ukrainiečiai, dukart vengrai, britai. Dabar – japonų barjeras. Varžovas. Abi rinktinės turėtų šiek tiek pažinoti viena kitą, o lietuviai neturėtų jaustis prastesni už iš aukštesnės grupės iškritusius varžovus. Rinktinės tarpusavyje susitiko 2015 metų pasaulio jaunimo iki 18 m. čempionato 1B grupėje divizione Slovėnijoje.

Tuomet tik prieš metus į šią grupę pakilę lietuviai pralaimėjo visiems varžovams ir iškrito žemyn, tačiau įveikė būtent japonus 2:1, kurie grupėje liko treti. Pirmojo įvarčio autoriaus Viliaus Bučio rinktinėje šiais metais nėra. Jam perdavimą atlikę Emilijus Krakauskas ir Dominykas Bogdziulis bei antrojo įvarčio autorius Denisas Kuzminovas iš veidų varžovų gal ir neatsimena, tačiau 10 pavardžių jiems turi būti girdėtos. Tos pergalės skonį ragavo 15 dabartinėje rinktinėje esančių lietuvių. Japonija šioje grupėje atsidūrė ne pagal sportinį principą. Japonai pabūgo Prancūzijos atmosferos po pernai šios šalies sostinėje įvykdytų teroro aktų, todėli praėjusiame čempionate ir nepasirodė, buvo nubausti ir be kovos atsidūrė 2A grupėje. Dabar siekia trumpiausiu keliu grįžti atgal. Japonai labai drausmingi, vikrūs ir stiprūs. Japonai panašiais rezultatais skriaudė varžovus kaip ir lietuviai, o įvarčių lenktynėse Lietuva laimi turėdama +30 rodiklį (varžovų +24).

Tai ką Japonijos rinktinė demonstruoja Estijoje – tipiškas rytietiškas ledo ritulys. Greiti ir vikrūs japonai žaidžia schematišką ledo ritulį, o iškilus nenumatytoms aplinkybėms kartais ir sutrinka. Japonai nemėgsta kietos kovos, jaučiasi lyg ant sparnų, kai jiems leidžiama įsibėgėti. Privalumai. Milžiniška lietuvių patirtis. Komandos kapitonas Ilja Četvertakas šioje rinktinėje žaidžia nuo pat 2012 metų gruodžio, kai debiutavo rinktinėje 2012-ųjų gruodį būdamas vos 15-ios metų ir šios amžiaus grupės rinktinėje žaidžia penktą kartą. Kartu su kapitonu tokią pat patirtį turi ir dar du Vilniaus „Geležinio vilko“ auklėtiniai Edvinas Boroška ir Edgaras Protčenka. Lietuviai neblogai žaidžia kūnu, kartais blyksteli gindamiesi ir padeda vartininkui Artūrui Pavliukovui būti geriausiam čempionate. Šie vyrai gali žaisti monstriškai, tačiau buvo ir prastų atkarpų šiame čempionate. Kas taps nugalėtoju? Dauguma sporto šakos specialistų sako, jog abiejų rinktinių šansai vienodi, kas sugebės žaisti savo žaidimą, laikysis drausmės, tas ir nugalės.

Pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato 2A grupės lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai): 1. Lietuva 4 4 0 0 0 36:6 12

2. Japonija 4 4 0 0 0 31:7 12

3. Estija 4 2 0 0 2 13:18 6

4. Rumunija 4 1 0 1 2 15:18 4

5. Kroatija 4 0 1 0 3 9:33 2

6. Nyderlandai 4 0 0 0 4 6:22 0

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.