EUROLYGA 2023

„Impuls“ knygos apie sportą pristatyme – unikalus šokis ant bėgimo takelių

Antradienį sveikatingumo klubų tinklas „Impuls“ pristatė kartu su žinomais Lietuvos sportininkais išleistą naują sportuoti įkvepiančią knygą „Nuo sporto nepabėgsi“. Vienuolio g. „Impuls“ vykusiame pristatymo renginyje dalyvavo būrys žinomų žmonių ir garsių šalies sportininkų. Šiai progai pažymėti svečiams surengtas išskirtinis, Lietuvoje dar nematytas šokėjų pasirodymas ant bėgimo takelių.

Antradienį sveikatingumo klubų tinklas „Impuls“ pristatė kartu su žinomais Lietuvos sportininkais išleistą naują sportuoti įkvepiančią knygą „Nuo sporto nepabėgsi“<br>A.Pliadžio nuotr.
Antradienį sveikatingumo klubų tinklas „Impuls“ pristatė kartu su žinomais Lietuvos sportininkais išleistą naują sportuoti įkvepiančią knygą „Nuo sporto nepabėgsi“<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 4:41 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:33 PM

Kaip teigia „Impuls“ vadovas Vidmantas Šiugždinis, pagrindinis knygos „Nuo sporto nepabėgsi“ tikslas – motyvuoti ir įkvėpti žmones sportuoti ir atrasti geros savijautos formulę.

„Šioje knygoje siekiame parodyti, kad sportas – tai gyvenimo būdas, ir jis skirtas ne tik kūno linijų dailinimui, bet ir sveikatos gerinimui. Sportas ne tik gražina žmogų, bet ir suteikia jam laimės, padeda geriau jaustis tiek darbe, tiek ir asmeniniame gyvenime Pasitelkę savo specialistus ir žymius sportininkus, siekiame įkvėpti sportuoti, bet būtinai daryti tai protingai“, – sakė V. Šiugždinis.

Prie knygos ruošimo prisidėjo tokie žinomi Lietuvos sportininkai kaip penkiakovininkas, 2008 m. Pekino vasaros olimpinių žaidynių prizininkas Edvinas Krungolcas, rutulio stūmikas, Rio de Žanero paraolimpiados čempionas Mindaugas Bilius, Lietuvos golbolo rinktinės žaidėjai, parolimpiniai čempionai Mantas Panovas ir Mindaugas Suchovėjus, Pekino olimpiados prizininkas imtynininkas Mindaugas Mizgaitis, Europos ir Pasaulio kiokušin karatė čempionė Margarita Čiuplytė, Lietuvos irklavimo čempionas Vidmantas Čiūta, daugkartinė šalies dviračių treko čempionė Milita Norkutė ir kiti įvairių sporto sričių specialistai, dirbantys „Impuls“.

Anot V. Šiugždinio, sportas visada pasiveja žmogų. Būtent todėl knyga ir gavo tokį pavadinimą. Vienus prisiminti sportą paskatina sveikatos problemos, kitus laiku atėjęs suvokimas, jog dėl geros savijautos reikia pajudėti. Ir vieni, ir kiti „Nuo sporto nepabėgsi“ suras visą informaciją, kurios gali prireikti sportuojančiam žmogui.

Vienas iš knygos bendraautorių E. Krungolcas įsitikinęs, kad sportas yra sveikatos ir geros savijautos garantas. O tik gera savijauta leidžia patirti gyvenimo džiaugsmą bei gražią ir turiningą senatvę.

„Jeigu tik abejojate sporto nauda, užtenka tiesiog pažvelgti į du to paties amžiaus žmones, tarkime, 60-mečius: vieną sportuojantį, o kitą visiškai nieko dėl savęs nedarantį. Pirmasis švyti energija, jo akys žiba, o antrasis – nuolatos liūdnas ir negaluojantis“, – sakė sportininkas.

Prie knygos taip pat prisidėjusio imtynininko M.Mizgaičio teigimu, sportas turi prasidėti nuo sporto salės ir aiškių ilgalaikių tikslų, o ne nuo apsilankymo sporto prekių parduotuvėje.

„Mane stebina žmonės, kurie pirmiausia nusiperka viską, ko reikia sportui – aprangą, avalynę, įrangą, netgi papildų. Dažnai nutinka taip, kad viso to prireikia vos kelioms treniruotėms, ir žmogus meta sportą. Visgi sportuoti reiktų pradėti nuo tikslų ir nusiteikti ilgam darbui. Tačiau nereiktų pamiršti, kad pagrindinė sporto nauda – puiki savijauta. Gera sveikata ir yra kasdienė pergalė,“ – teigė M.Mizgaitis.

Knygos pristatymo kulminacija tapo pirmą kartą šalyje surengtas unikalus šokėjų pasirodymas ant bėgimo takelių. Anot, „Impuls“ vadovo, ši pirmą kartą realizuota idėja tik patvirtina, kad nuo sporto bėgti nereikia, nes tai – smagus ir naudingas užsiėmimas.

Naująją knygą „Nuo sporto nepabėgsi“ jau galima įsigyti visuose „Impuls“ klubuose. Kitų metų sausį knyga turėtų pasirodyti ir šalies knygynuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.