EUROLYGA 2023

Lietuvos metų sportininkai – sunkiaatletis ir dviratininkė

Aurimas Didžbalis ir Simona Krupeckaitė susižėrė Lietuvos metų sportininkų apdovanojimus. Ketvirtadienio vakarą Rio de Žaneiro olimpiados bronzą iškovojęs sunkiaatletis ir Europos dviračių treko čempionė atsiėmė „LTeam“ iš medžio ir metalo pagamintas taures.

Renginio akimirkos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio akimirkos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2016, 6:47 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:11 PM

„Siemens“ arenoje garbingą apdovanojimą nuskynė ir plaukikas Simonas Bilis, kuris iš pradžių nebuvo įtrauktas į sąrašą, bet įšoko į jį, kai iškovojo pasaulio plaukimo čempionato auksą.

„Netikėta, nes iš pradžių net nebuvau nominuotas“, – juokėsi S.Bilis, kuris didžiąją pergalę iškovojo jau baigiantis balsavimui, tačiau komisija nutarė taurę įteikti būtent jam.

Rūta Meilutytė šįkart liko be apdovanojimo. Rio olimpiadoje klaidą padariusi ir gerokai sukeltų vilčių nepateisinusi plaukikė pretendavo į geriausios sportininkės apdovanojimą, tačiau ją ir penkiakovininkę Laurą Asadauskatę-Zadneprovskienę pranoko dviratininkė S.Krupeckaitė.

Naujame vaidmenyje per ceremoniją spindėjo irkluotoja Milda Valčiukaitė. Sportininkė kartu su Donata Vištartaite atsiėmė 2016 metų moterų komandos apdovanojimą, tačiau ant scenos ji buvo gerokai ilgiau. M.Valčiukaitė tapo renginio vedėja ir su sirgaliams puikiai įsiminusia plačia šypsena ant scenos kvietė kolegas.

„Man kiek neįprasta sveikintis nuo scenos, o ne būti patogiai įsitaisius taip, kaip jūs. Todėl jaudinuosi“, – šypsojosi M.Valčiukaitė. O netrukus ji sveikino Edviną Ramanauską ir Aurimą Lanką su „Metų proveržio nominacija“, kurią lydėjo reperio Lilo ir Innomine daina olimpiečiams „Tu privalai skambėt“.

Praeityje dėl dopingo vartojimo baustas A.Didžbalis nominacijoje varžėsi su sunkiaatlečiu Žygimantu Staniuliu ir Henriku Žustautu.

Ketvirtadienį „LTeam“ apdovanojimuose buvo paskelbta 11 nominacijų. „Už viso gyvenimo nuopelnus“ trofėjų atsiėmė garsusis Modestas Paulauskas. 1972-ųjų Miuncheno olimpiados čempionas, 1968 metų Meksiko olimpiados bronzos medalio laimėtojas, dukart pasaulio čempionas, keturis kartus Europos čempionas septynis kartus yra tapęs geriausiu Lietuvos sportininku.

Apdovanojimus skynė ir Lietuvos neįgalieji sportininkai, kurie tėvynėje sukėlė nemenką ažiotažą, kai Rio de Žaneiro parolimpiadoje dovanojo du aukso medalius.

2016 metų komanda su negalia išrinkta Lietuvos aklųjų riedulio rinktinė, o Metų sportininku su negalia tapo Mindaugas Bilius, po olimpiados agitavęs labiau atkreipti dėmesį į neįgalius žmones.

Pinigai

Anksčiau organizacinę dalinosi Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) bei Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), tačiau šiemet KKSD neturėjo pakankamai lėšų biudžete, tad LTOK sustabdė bendradarbiavimo susitarimą ir prisiėmė visą organizacinę naštą. Renginį „Siemens“ arenoje finansavo LTOK kartu su Letuvos olimpiniu fondu. „LTeam“ – Lietuvos olimpinės rinktinės prekės ženklas.

Balsavimas

Dėl šešių populiariausių nominacijų galėjo balsuot ir sporto sirgaliai, kurie geriausius rinko portale lrytas.lt. Jų balsai lėmė ketvirtadienį galutinio įvertinimą. Sirgaliams buvo leista rinkti Metų sportininką ir sportininkę, trenerį, sportininką su negalia, Metų proveržį ir pergalę. Kitas penkias nominacijas lėmė Lietuvos sporto apdovanojimų (LSA) taryba, kurią sudarė Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD), Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), neįgaliųjų sporto ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSFŽF) atstovai.

Prizas

Šiemet sportininkai gauna visiškai naują taurę. Šiemet baigėsi 20 metų trukusi „Šaulio“ era. Šį apdovanojimą buvo sukūręs Stanislovas Kuzma. Per „Šaulio“ erą pagerbime dalyvaudavo išrinktas geriausiųjų dešimtukas, o šiemet buvo nutarta pereiti prie atskirų nominacijų.

2016 metų „LTeam“ sportininkų rinkimai

Metų sportininkas. Aurimas Didžbalis (26 m., sunkioji atletika, III vieta olimpinėse žaidynėse)

Metų treneris. Mykolas Masilionis (27 m., irklavimas).

Metų „Proveržis“. Edvinas Ramanauskas ir Aurimas Lankas (baidarių ir kanojų irklavimas, III v. olimpinėse žaidynėse)

Metų pergalė. Simonas Bilis (Pasaulio plaukimo čempionatas trumpame baseine: 100 m plaukimas laisvuoju stiliumi – auksas, 50 m laisvuoju stiliumi – bronza)

Metų sportininkas su negalia. Mindaugas Bilius (34 m., lengvoji atletika, I ir II v. parolimpinėse žaidynėse)

Metų vyrų komanda. Saulius Ritter ir Mindaugas Griškonis (sidabro medalis Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse).

Metų moterų komanda. Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė (irklavimas, bronzos medalis Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.)

Metų komanda su negalia. Lietuvos aklųjų golbolo rinktinė (Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių čempionė)

Nominacija „Už pagalbą sportininkams“. Giovanni Postiglione (už pagalbą treniruojant šalies irkluotojus).

Nominacija „Už viso gyvenimo nuopelnus“. Modestas Paulauskas (krepšininkas, 1972-ųjų Miuncheno olimpiados čempionas, 1968 metų Meksiko olimpiados bronzos medalio laimėtojas, dukart pasaulio čempionas, keturis kartus Europos čempionas, septyniskart geriausias Lietuvos sportininkas.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.