EUROLYGA 2023

Nužudytas Remigijus Morkevičius planavo sugrįžti į sportą

Remigijus Morkevičius jau ilgą laiką buvo apleidęs ringą, bet vieno garsiausių Lietuvos bušido kovotojų vardas nenustodavo skambėti. Trečiadienio vakarą žudiko šūvių pakirstas 34 metų kaunietis iki šiol dėl žaibiškų smūgių prisimenamas Japonijoje, o per Lietuvoje vykstančius bušido turnyrus jam užtekdavo pasirodyti tarp žiūrovų, kad staiga paskęstų gerbėjų prašymų nusifotografuoti minioje.

R.Morkevičius per savo karjerą iškovojo skambių pergalių.<br>T.Bauro nuotr.
R.Morkevičius per savo karjerą iškovojo skambių pergalių.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-22 16:22, atnaujinta 2018-02-09 21:12

Pastaraisiais metais daugiau skandaluose nei sporte skendėjęs R.Morkevičius daugybę kartų atsiprašė už klaidas, po kurių sulaukė visuomenės pasmerkimo.

Sportininkas Kaune yra spyręs į galvą merginai bei užpuolęs ir sumušęs užsienietį.

Po abejų skandalų R.Morkevičius nuolat turėdavo atsakyti į klausimus apie skandalingus įvykius, tačiau net keletą kartų užsiminė, kad trokšta grįžti į ringą.

Lietuvos kikbokso ir bušido žvaigždei netgi buvo skirtas 20 parų areštas už siautėjimą Kaune naktį. Būtent tada jis gatvėje pasivijo ir smogė užsieniečiui, kuris prarado sąmonę.

Po šio įvykio R.Morkevičius dažnai atsiprašinėjo. Vieni jį dėl skandalų smerkė, o kiti numojo ranka – daugumai kovotojų R.Morkevičius buvo autoritetas.

„Nebuvome labai artimi draugai, bet pabendraudavome, gerbėme vienas kitą. Jis įkvėpė daug jaunimo ir tarp to jaunimo buvau aš. Jis mus įkvėpė ir motyvavo, nors gal pats to nežinojo. Savo kovomis ir pasiekimais rodė mums pavyzdį“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo Lietuvos dvikovinio sporto žvaigždė Sergejus Maslobojevas.

Po trečiadienio košmaro, kuomet vakare užpuolikas prie R.Morkevičiaus namų tykojo sportininko ir jį nušovė, paaiškėjo, kad kovotojas vėl planavo sugrįžimą į ringą.

„Paskutines 3 savaites treniravosi. Ilgą laiką jis nesportavo, tačiau pastaruoju metu vėl pradėjo. Norėjo sugrįžti atgal ir kovoti“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė R.Morkevičiaus treneris Marius Misiūnas.

Apie tai, kad R.Morkevičius vėl planavo sugrįžimą į ringą užsiminė ir S.Maslobojevas.

„ Palaikiau jį ir siūliau atvykti pas mus į salę ir ruoštis. Užuojauta šeima. Tai – visos kovų menų bendruomenės netektis“, – sakė kovotojas.

R.Morkevičius sugrįžti į ringą žadėjo ir pernai, tačiau „Bushido Hero's“ turnyre pasirodė tik kaip svečias.

Nepaisant to, daugybė jo gerbėjų stojo į eilę nusifotografuoti.

2015 metais jis jau turėjo kovoti, tačiau nusprendė dalyvauti pramoginėje laidoje „Šuolis“ ir atsisakė galimybės kovoti.

„Sirgaliai mane sugrąžino, – prieš 2015 metų turnyrą sakė R.Morkevičius. –  Jie rašė laiškus, kalbėjo apie tai, kad juos motyvuodavau. Tai mane įkvėpė ir pradėjau treniruotis. Neseniai grįžau į sportą, nes buvo rūpesčių ir reikalų. Patyriau nedidelę traumą, bet mano gyvenime kitaip nebūna. Dar turiu mėnesį pasirengti. Mano gyvenime kitaip nebūna. Jeigu viskas klostosi gerai, tai pasimetu, o jeigu būna sunkumų, viskas baigiasi gerai.“

Nokautai – ir per sekundes 

R.Morkevičius per savo karjerą yra iškovojęs efektingų pergalių. Jam prireikė vos 5 sekundžių, kad 2004 metais nokautuotų Boulem Belani iš Maroko. Olandą Menno Dijkstra 2003-aisiais jis nukovė per 20 sekundžių.

R.Morkevičius garsėjo savo žaibišku kovos stiliumi. Kovotojas dažnai puldavo ir kumščių bei kelių smūgiais siekdavo kuo greičiau patiesti varžovą.

Paskutinė tarptautinio aukštesnio rango mišriųjų kovų (MMA) R.Morkevičiaus kova vyko 2006 metais. Tada R.Morkevičius per 1 minutę ir 15 sekundžių po smūgių krušos nokautavo Wataru Inatsu. Kova vyko Japonijoje.

Kikbokso ringe R.Morkevičius yra pasirodęs 2014-aisiais. Lietuvoje vykusiame „Hero's World GP“ turnyre jis nugalėjo ispaną Juaną Martosą.

Viena efektingiausių R.Morkevičiaus kovų laikomas 2006 metų susitikimas Japonijoje. Šiame turnyre R.Morkevičius per 8 sekundes nokautavo gan garsų japonų kovotoją Shingo Garyu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.