EUROLYGA 2023

Rūtą Meilutytę pranokusi Simona Krupeckaitė džiaugėsi „medumi sielai“

Simona Krupeckaitė šiemet buvo ryškiausia Lietuvos moterų sporte. 34 metų dviratininkė dviračių treko Europos čempionate iškovojo aukso medalį, kuris ketvirtadienį jai padėjo laimėti geriausios Lietuvos sportininkės taurę.

S.Krupeckaitė norėtų sugrįžti į pasaulio elitą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Krupeckaitė norėtų sugrįžti į pasaulio elitą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2016, 9:35 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:10 PM

„Jaudinausi. Man labai malonu gauti tokį apdovanojimą. Be galo malonu tai, kad juos gavau kiekvienam sportininkui svarbiais olimpiniais metais, – kalbėjo S.Krupeckaitė. – Medus ant sielos. Didžiulė pergalė. Nesijaučiu nugalėtoja, bet jaučiu pakylėjimą, džiaugsmą, pasitenkinimą.“

Dviratininkė rinkimuose įveikė puikiai žinomas tituluotas varžoves – penkiakovininkę Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę ir plaukikę Rūtą Meilutytę. Abi sportininkės Rio de Žaneiro olimpiadoje krimtosi dėl prastų rezultatų ir nepateisintų lūkesčių, kurie po triumfo Londono žaidynėse buvo gerokai iškilę.

„Kritikuoju save, bet ne kitus. Norisi balsuoti pagal nuopelnus ir įvertinti aukščiausius pasirodymus, tačiau gavosi taip, kaip gavosi. Moterų sporte olimpinėse rungtynėse didelių pasiekimų nebuvo. Sau kėliau didesnius tikslus, tad dėl to ir nesijaučiu didele sportininke“, – kalbėjo S.Krupeckaitė.

Nesupraskite neteisingai – Lietuvos dviračių sporto žvaigždė savęs nepeikia. Tiesiog Vilniaus „Siemens“ arenoje atsiėmus „LTeam“ apdovanojimą ji prisiminė karščiausius šių metų troškimus.

„Neišsipildė svajonė“, – apie sezono lūkesčius kalbėjo S.Krupeckaitė, kuri 2009 ir 2010 metais laimėjo „Šaulio“ trofėjus.

Ir nors pastarieji žodžiai – nostalgiški, šypsena nuo sportininkės veido nedingo. Ji jau žino, ko norėtų kitais metais, tačiau tai teks padaryti pačiai – Kalėdų senelis čia tikrai padėti negalės.

„Norėčiau sugrįžti į pasaulio elitą, iškovoti medalį. Pasaulio čempionatas balandžio mėnesį Honkonge, bet kodėl sau to nepalydėjus?“ – sakė S.Krupeckaitė.

Sunkiaatletis nori nustebinti pasaulį

Vyrų kategorijoje geriausiu sportininku išrinktas sunkiaatletis Aurimas Didžbalis. Rio de Žaneiro olimpiadoje bronzą iškovojęs sportininkas iškart prabilo šventiškai: „Noriu pasakyti, kad svajonės pildosi – tereikia jų turėti. Štai vieną jų laikau rankose.“

A.Didžbalis šioje nominacijoje konkuravo su kitu sunkiaatlečiu Žygimantu Staniuliu ir baidarių ir kanojų irklavimo atstovu Henriku Žustautu.

„Prasidės naujas olimpinis ciklas. Stengsiuosi pasiekti kuo geresnę formą ir nustebinti visą pasaulį. Aš apie pozicijas nekalbu – svarbiausia, kad pasiekčiau gerą rezultatą, o tada bus ir gera vieta“, – kalbėjo A.Didžbalis.

Sunkiaatletis praeityje buvo nubaustas dėl dopingo vartojimo, tačiau keletą kartų kartojo, kad į praeitį nesidairo ir yra pradėjęs naują gyvenimo etapą.

S.Krupeckaitė teigė, kad A.Didžbalio teisti nereikėtų, nes jis jau atliko savo bausmę. Pats A.Didžbalis dabar kalba apie duoklę Lietuvai.

„Tai žavi ir skatina eiti į priekį ir būti pavyzdžiu ne tik sporto salėje, bet ir gyvenime. Tai įpareigoja elgtis gerai“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste