EUROLYGA 2023

Tylos sienos nebeliko: Rūtos Meilutytės ateitis – kryžkelėje

Kol po išsiskyrimo su treneriu karjeros pertrauką padariusi Rūta Meilutytė stengiasi nuo žiniasklaidos atsitverti tylos siena ir į kalbas apie savo ateitį nesileidžia, naujoji Lietuvos plaukimo žvaigždė Simonas Bilis neturi daug dvejonių, kur pasuks jos karjera.

S.Bilis mano, kad R.Meilutytei reikėtų keltis už Atlanto.<br>J.Stacevičiaus ir V.Ščiavinsko nuotr.
S.Bilis mano, kad R.Meilutytei reikėtų keltis už Atlanto.<br>J.Stacevičiaus ir V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

Dec 22, 2016, 11:31 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:09 PM

23-ejų panevėžietis atskleidė, kad jie su olimpine čempione yra geri bičiuliai ir dažnokai pasikalba apie treniruočių procesą ir pasvarsto, kur galima siekti aukščiausių tikslų. JAV gyvenantis S.Bilis teigė, jog R. Meilutytę skatina atvykti už Atlanto.

Šiuo metu Kaune laikinai besitreniruojanti 19-metė kaunietė neseniai net keturis mėnesius praleido be plaukimo, o į baseiną sugrįžo tik prieš Kalėdas, kai Lietuvos plaukimo čempionate iškovojo net tris aukso medalius.

Vis dėlto neabejojama, kad plaukikė jau artimiausiu metu išvyks treniruotis į užsienį, o ją pagriebs vienas iš stipriausių JAV universitetų.

– Ar esate su R.Meilutyte kalbėjęs apie jos ateitį? – lrytas.lt paklausė S. Bilio.

– Aš jai vis patariu atvykti į JAV, mes dažnai pasikalbame. Mes geri draugai, todėl ji manęs vis paklausia, kaip man sekasi čia. Aš sakiau, jog labai patinka ir jai pačiai reiktų atvykti, viską išsibandyti. Svarbiausia, kad ji būtų laiminga, nes tada bus ir rezultatai. Tai jos sprendimas, bet ji tikrai turėtų pabandyti treniruotis čia. Visada bandau jai patarti.

– Ar JAV yra vienintelė kryptis, kuria realiai galėtų pasukti Rūtos karjera?

– Kiek kalbėjau su ja, tai svarstymai vyksta tarp Kauno ir JAV. Ji norėtų nuvykti į Ameriką, paviešėti keliuose universitetuose, susipažinti su jų komandomis, pažiūrėti, kaip ten treniruojamasi. Ji anksčiau sakė, kad buvo labai pasiilgusi namų, tai yra ir laiminga Kaune. Bet kol kas kalbėjomės tik apie JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.