EUROLYGA 2023

Boulingo pirmenybėse lietuvis buvo pralenkęs pasaulio čempioną, bet tikslo pasiekti nepavyko

Kataro sostinėje Dohoje vykusiame

L. Sasnauskas<br>„Facebook“ nuotr.
L. Sasnauskas<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2016, 1:31 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:03 PM

„Boulingo pasaulyje kas dvejus metus vyksta komandiniai pasaulio čempionatai, kuriuose varžomasi ir dėl asmeninių apdovanojimų bei čempionų vardų. Išskirtinai asmeninis pasaulio čempionatas surengtas tik antrą kartą per boulingo istoriją, nes mūsų žaidimas yra netoli olimpinio pripažinimo, o vienas iš Tarptautinio olimpinio komiteto reikalavimų sporto šakoms yra tokių pasaulio čempionatų rengimas. Manau, ateityje šis čempionatas gali tapti atranka į olimpines žaidynes. – pasakojo L.Sasnauskas. – Prieš ketverius metus pirmasis asmeninis čempionatas vyko Kipre, tuomet užėmiau 50-ąją vietą, o Kęstutis Gudauskas – 65-ąją.

Važiuodamas į antrąjį čempionatą tikėjausi pagerinti savo rezultatą. Sezono metu bandžiau po truputi tobulinti savo metimo techniką, jaučiau pagerėjimą, tačiau trūko stabilumo“,- sakė jis.

Varžybų Dohoje pradžia lietuvį nuteikė optimistiškai. Per pirmąsias 4 partijas (222, 158, 252, 215) Kauno klubo „Straikas plius“ nariui pavyko numušti 847 kėglius (vid. 211,75) ir tai leido užimti 29-ąją vietą tarp 81 žaidėjo. Pasibaigus atrankos varžyboms (12 partijų), į antrąjį etapą turėjo patekti 32 geriausieji.

„Oficialios treniruotės metu (joje dalyvavau kartu su būsimu čempionu danu Jesperu Agerbo) jaučiausi puikiai ir tikėjausi tikrai gerų rezultatų. Pirmąją dieną taip pat žaidžiau gerai ir jei ne viena partija, kurios metu nesitikėjau, kad takelis bus taip stipriai pasikeitęs, būčiau visiškai patenkintas savo pasirodymu. Deja, dvi sekančios atrankos dienos nebuvo tokios geros. Nesijaučiau gerai technikos atžvilgiu, ypač nesisekė „skaityti“ takų pasikeitimus. Todėl užduotis patekti į antrąjį etapą liko neįgyvendinta“

Nesijaučiau gerai technikos atžvilgiu, ypač nesisekė „skaityti“ takų pasikeitimus. Todėl užduotis patekti į antrąjį etapą liko neįgyvendinta“, – apgailestavo Lietuvos atstovas.

L.Sasnauskas atrankos varžybose per 12 partijų iš viso numušė 2299 kėglius (vid. 191,5) ir užėmė 59-ąją vietą.

Įdomu, kad pasaulio čempionu vėliau tapęs danas J.Agerbo, po pirmos dienos buvęs už L.Sasnausko nugaros, o į antrąjį etapą pateko paskutiniuoju – 32-uoju – numeriu (numušti 2470 kėglių, vid. – 205,83).

„Jis tikrai neatrodė gerai nei treniruotės metu, nei atrankos varžybose, – pasakojo lietuvis. – Boulinge taip dažnai būna – nugali ne tas, kuris nuo pat pirmos dienos žaidžia gerai, o tas, kuris sugeba žaidimo metu gerinti savo rezultatus.

Boulinge taip dažnai būna – nugali ne tas, kuris nuo pat pirmos dienos žaidžia gerai, o tas, kuris sugeba žaidimo metu gerinti savo rezultatus.

Tas, kuriam pavyksta laiku pastebėti, kaip žaidžia priešininkai, kaip keičiasi takeliai, priimti sprendimus dėl kamuolių, trajektorijų pasirinkimo ir naudodamasis visa šia informacija, sugeba puikiai žaisti finalinės dienos metu.“

Įdomu, kad panaši situacija susiklostė ir moterų varžybose. Jų nugalėtoja antrą kartą iš eilės tapo itin patyrusi amerikietė Kelly Kulick, nors atrankoje ji užemė tik 17-ąją vietą.

„Dar reikėtų pasakyti, kad šiame čempionate buvo žaidžiama pagal naują reglamentą. Antrame ir trečiame etapuose žaidėjai buvo skirstomi į grupes ir kovojo tik tarpusavyje, nebuvo vedama bendra visų grupių įskaita. Taip pat kiekviena sužaista partija, priklausomai nuo kitų tos grupės žaidėjų rezultatų, buvo vertinama tam tikru taškų skaičiumi, o ne numuštais kėgliais. Tad ir bendras rezultatas skaičiuotas ne numuštais kėgliais, o surinktais taškais“, – dar vieną įdomybę pristatė L.Sasnauskas.

Varžybos Dohoje buvo paskutinis oficialus išbandymas Lietuvos boulingo meistrams 2016 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.