EUROLYGA 2023

Simonas Bilis nesustabdomas: treniruosis ir ankstų naujųjų metų rytą

Nauja Lietuvos plaukimo žvaigždė Simonas Bilis jau iškopė į mūsų šalies sporto elitą. Prestižiniuose Lietuvos sporto apdovanojimuose garbingą „Metų pergalės“ apdovanojimą nuskynęs plaukikas iš pradžių net nebuvo įtrauktas į sąrašą, bet įšoko į jį, kai iškovojo pasaulio plaukimo čempionato auksą.

S.Bilis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Bilis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

Dec 23, 2016, 8:50 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:09 PM

„Netikėta, nes iš pradžių net nebuvau nominuotas“, – atsiimdamas statulėlę juokėsi 23-ejų panevėžietis S.Bilis, kuris didžiąją pergalę iškovojo jau baigiantis komisijos balsavimui.

Itin gerai nusiteikęs plaukikas po ceremonijos teigė, jog toks netikėtas apdovanojimas jam suteikia tik dar daugiau motyvacijos, o poilsiui laiko skirti nesiruošia- treniruosis net ankstų naujųjų metų rytą.

– Simonai, kaip jums pavyko atvykti į Lietuvą?, – žurnalistai paklausė S.Bilio.

– Šiaip ne taip čia atsiradau. Tik praėjusią savaitę manęs paklausė, ar galėsiu čia atvykti ir vos vakar vakare atskridau, nes prieš tai skrydis buvo atšauktas. Labai daug streso (šypsosi). Labai netikėtas grįžimas. Nustebau, kai mane pakvietė, sakė, reikia, kad atskrisčiau į apdovanojimus. Pagalvojau, kad jau laikas atskristi.

– Jūs šiuo metu esate tarsi „ant bangos“. Kaip pats dėl to jaučiatės?

– Labai daug emocijų, kartais net sunku su tuo susitvarkyti. Bet emocijos vien tik teigiamos, tai dėl to labai smagu. Mane daug kas palaiko.

– Kaip pats įvertintumėte šiuos savo metus?

– Labai sunku įsivaizduoti dar geresnius metus. Kuo toliau, viskas vykta vis geriau ir geriau. Šį vakarą dar gavau ir apdovanojimą, dėl to tikrai smagu.

– Kokia yra jūsų sėkmės priežastis?

– Pakeičiau aplinką, išvažiavęs į JAV. Atsirado visai kita situacija plaukti, didesnė motyvacija nenuvilti komandos. Jaučiu, kad kartais vos ne už kiekvieną Lietuvos žmogų plaukiu. Požiūris į sportą visai pasikeitė. Prieš olimpiadą labai didelių pasiekimų nesu turėjęs, tai ta aštunta vieta leido įlįsti į plaukimo elitą. Dabar pats žinau, ką galiu pasiekti. Pabandysiu dar geriau.

– Ar nėra apmaudu, jog iškovojote pasaulio čempiono titulą ir nepatekote tarp metų sportininko nominacijų?

– Nesu dėl to tikras. Bet dabar man vis tiek krenta didelė atsakomybė. Bus lengviau susitvarkyti su nervais, nes jau žinau, ko galiu tikėtis pasaulio čempionate. Parodžiau, kad viskas eina gera linkme.

– Kada planuojate grįžti į treniruočių režimą?

– Ilgai nelauksiu, rytoj skrendu į JAV ir iškart šoksiu į baseiną. Pertraukų nedarau, kaip kai kurie sportininkai mėgsta po olimpiadų. Vėl sporto salė, vėl treniruotės. Reikia dirbti. Net švenčių namie nesutiksiu, nes prižadėjau Kalėdas švęsti ten. Viskas gana sujaukta. O naujųjų metų apskritai nešvenčiu, nes sausio pirmą dieną šeštą valandą ryto turiu treniruotę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.