EUROLYGA 2023

Lietuvos sporto serialai: kas įdomiau – Donato Motiejūno ar Rūtos Meilutytės drama?

Donatas Motiejūnas tikrai nusipelnė atskiro serialo, o po keletą epizodų tikrai būtų galima išspausti ir iš Rūtos Meilutytės, ir iš Ričardo Berankio istorijų. 2016-ieji Lietuvos sportui nebuvo patys dosniausi, nors atletai ir sugebėjo pasiekti skambių pergalių, o NBA duris pravėrė dar du krepšininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2017, 3:32 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:56 PM

Tačiau Lietuvos sirgaliai įdėmiai sekė ne tik sporto pergales, bet ir melodramos vertas istorijas.

Lrytas.lt išrinko tris karščiausius lietuviškus sporto serialus, kurie prasidėjo 2016 metais, tačiau po Naujųjų tikrai išvysime tęsinius.

„Teksaso pokeris“

Po traumos atsigauti aikštėje mėginantis NBA krepšininkas patenka po galingu pajėgiausios krepšinio lygos verslo priekalu. Nusprendęs iš klubo gauti kuo daugiau pinigų ir paklausęs agento jaunas krepšininkas meta iššūkį „Houston Rockets“ klubui ir sėda su patyrusiais verslo vilkais žaisti jo gyvenimą nulemti galinčią kortų partiją.

„Teksaso pokeris“ pasakoja apie Donatą Motiejūną – Lietuvos krepšininką, kuris 2012 metais pravėrė NBA duris.

2016-aisiais jis mėgina pademonstruoti, kad gali žaisti taip, kaip tada, kai jį šlovino visi „Rockets“ gerbėjai.

Viskas po truputėlį klostėsi vis geriau, tačiau 26 metų 213 cm žaidėjas staiga susidūrė su labai nemalonia pajėgiausios krepšinio lygos verslo puse.

Bandomoji D.Motiejūno serialo dalis prasidėjo metų pradžioje, kai „Rockets“ sutiko išmainyti lietuvį į „Detroit Pistons“ klubą. Paskutinę akimirką „Pistons“ nutraukė susitarimą ir pareiškė, kad D.Motiejūnas neperėjo medicininės patikros.

Nuo tokios stiprios naujienos atsispyręs serialas buvo užprogramuotas sėkmingai intrigai. Pasibaigus sezonui D.Motiejūnas liko laisvuoju apribotu agentu, bet krepšininkui teko įveikti dar vieną iššūkį.

Jonas Kazlauskas ilgą laiką jo laukė Lietuvos rinktinėje, bet galiausiai paprašė pasakyti, ką jis ketina daryti, nes laukti amžinai strategas negalėjo. D.Motiejūnas turėjo pasirinkti pokerį JAV, kur siekė gauti sutartį su „Rockets“.

Kol Lietuvos krepšinio rinktinė kovojo Rio de Žaneire, D.Motiejūnas kartu su krepšinio agentu planavo strategiją, kuri turėjo išpešti daugiau pinigų.

Kiekvienas žingsnis skambėjo tarsi gerai apgalvotas ėjimas, bet D.Motiejūnas vis atsimušdavo į sieną. Krepšininkas atmetė kvalifikacinį pasiūlymą ir turėjo ištverti gan ilgą tylą, kol sukaukė kito „Rockets“ pasiūlymo. D.Motiejūnas atmetė ir jį.

Lietuvoje šio serialo gerbėjai tiesiog pašėlo, kai „Brooklyn Nets“ sukirto rankomis su D.Motiejūnu, tačiau tam pritarti turėjo ir Teksaso miestas Hjustonas. „Rockets“ nepritarė ir liepė lietuviui atvykti pas juos, tačiau D.Motiejūnas nesutiko.

Įtampa pasiekė itin aukštą tašką, bet D.Motiejūnas nesitraukė. Galiausiai abi pusės sutarė susėsti ir kalbėtis apie naują sutartį, tačiau finalinėje sezono serijoje gerbėjai neišvydo nuostabios pabaigos.

D.Motiejūnas Naujuosius metus pasitinka be klubo, o aplink jį sklando daug gandų. Naujausias – kad jis treniravosi su „Los Angeles Lakers“ komanda – paliko didelį įspūdį.

Nėra jokių abejonių, kad kitąmet pasirodysiantis naujasis D.Motiejūno „Teksaso pokerio“ serialo sezonas sukels ne mažiau intrigų. Juk NBA sezonas žengia į kitą pusę.

„Neverk dėl manęs, Lietuva“

Pavadinimas sukurtas pagal Julie Covington 1976 metais atliktą dainą „Neverk dėl manęs, Argentina“. Ir ašarų vienoje stipriausių Lietuvos sporto dramų tikrai netrūko.

Istorija pasakoja apie merginą, kuri būdama 15 metų iškovojo olimpinį aukso medalį. Plaukikė tapo visos šalies pažiba ir neabejotina žvaigžde. Užpilta dėmesiu ji skynė medalius, gerino rekordus, o viltys pasiekė neįtikėtinas aukštumas. Didžiuoju jos išbandymu tampa Rio de Žaneiro olimpiada, kur Auksinei Lietuvos Žuvelei nepavyksta iškovoti medalio. Pasipila ašaros.

R.Meilutytei 2016 metai atnešė daugybę permainų. Sportininkė patyrė traumą, tačiau prieš olimpiadą jos treneris sakė, kad ji – visiškai sveika.

Lietuvos plaukimo gerbėjai jau buvo įrašę medalį į sąskaitą, tačiau netvirtai svarstė, ką iškovos – auksą ar sidabrą. 100 m plaukimo krūtine plaukime R.Meilutytė užėmė vos septintąją vietą.

Tik išlipusi iš baseino ji turėjo atsakyti į žurnalistų klausimus ir netrukus pravirko. Su ja – ir dalis Lietuvos.

Tą pačią akimirką R.Meilutytės treneris Jonas Ruddas tapo blogiuku. Anksčiau treneris įtiko visiems, o po nesėkmingo Rio plaukimo į jį strigo kritikos strėlės.

Lietuvos plaukimo specialistai piktinosi, kad J.Ruddas privertė R.Meilutytę priaugti raumenų. Kitaip tariant – padidino R.Meilutytę, nors niekas taip ir nesugebėjo įrodyti, kad tvirtesnis kūnas galėjo iš tiesų sutrukdyti plaukikei.

J.Ruddas buvo lyginamas ir su tiesiog baseino prižiūrėtoju, o netrukus pasigirdo kalbų, kad trenerio ir plaukikės keliai išsiskirs.

Po Rio olimpiados plaukikė nusprendė pailsėti. 19 metų sportininkė atsidavė atostogų spalvoms, o netrukus paaiškėjo, kad J.Ruddas treniruos Airijos plaukikus.

Prasidėjo antroji serialo pusė. R.Meilutytės istorijoje atsirado JAV. Apie galimybę dirbti ten kalbėjo ne tik įvairūs specialistai, bet ir ten besitreniruojantis Simonas Bilis.

Tad 2017 metais R.Meilutytės gerbėjai tikisi išvysti kitokio stiliaus epizodus, o gal – ir visai naują dramą.

Ar ji pasuks į JAV? Su kuo ji treniruosis? Ar žvaigždė ir vėl švies? Naujasis serialas žada labai daug.

„Nežinom, kas tau nutiko vasarą“

Ričardas atiduoda visas jėgas, kad taptų pirmuoju Lietuvos tenisininku, žaidusiu olimpiadoje, tačiau Rio de Žaneiro žaidynės jam tampa tikru košmaru. Geriausias Lietuvos tenisininkas iškeliauja į Braziliją, kur burtai jį suveda su vienu parankiausių varžovų. Atrodo, kad reikalai klostosi gerai, tačiau tada viskas subyra. Australui Johnui Millmanui R.Berankis pralaimi 0:6, 0:6. Organizatoriams priekaištų pažėręs tenisininkas iškeliauja namo.

R.Berankio metai buvo tarsi amerikietiškieji kalneliai. 26 metų tenisininkas 2016 metais pasiekė aukščiausią vietą reitinge. Siekdamas prasimušti į Rio de Žaneiro olimpiadą jis užkopė iki 50 vietos. Metus jis pradėjo pergale prieš garsų italą Andreą Seppi.

Teniso sirgaliai negalėjo iš R.Berankio tikėtis labai daug Rio de Žaneire, tačiau noras pamatyti aršią kovą buvo pamatuotas. Bet teko nusivilti.

R.Berankis nelaimėjo nė vieno geimo, o namo išvyko nuleidęs galvą.

Netrukus į istoriją įsipynė dar vienas draminis elementas. Paaiškėjo, kad R.Berankis serga astma ir į Rio vykti galėjo jau kreipęsis į Teniso profesionalų asociaciją, kad ji leistų vartoti specialius vaistus.

R.Berankis po košmaro Rio atsigavo greitai. Jam netgi pavyko patiesti pirmojo dešimtuko atstovą Milošą Raoničių ir taip priminti apie save teniso pasauliui.

Tačiau lapkričio pabaigoje 26 metų R.Berankis buvo priverstas stabdyti karjerą. Medikai nusprendė atlikti jam operaciją, o tai reiškė ir pusmetį be teniso.

Lietuvos sporto aistruoliai svarsto, ar R.Berankiui pavyks atsigauti, tačiau tai jie sužinos tik kitais metais pasirodysiančioje naujoje „Nežinom, kas tau nutiko vasarą“ dalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.