EUROLYGA 2023

Kariuomenė šaukia ir pasaulio čempioną Simoną Bilį

Pirmadienį paskelbti šaukimo į 2017 m. nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai, o į juos pateko ir stipriausi Lietuvos sportininkai. Šiais metais savo vardą tarp pakviestųjų galėjo rasti ne tik olimpietis gimnastas Robertas Tvorogalas, bet ir neseniai pasaulio čempionu tapęs plaukikas Simonas Bilis.

S. Bilis<br>AFP/Scanpix
S. Bilis<br>AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2017, 1:00 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 12:44 PM

23-ejų metų sulaukęs ir JAV besitreniruojantis S. Bilis 1786-uoju numeriu pakviestas prisistatyti į Panevėžio padalinį, o Rio de Žaneiro olimpiadoje dalyvavęs 22-ejų R. Tvorogalas 6100-uoju numeriu įrašytas į Vilniaus apskrities sąrašą.

Tiesa, šiuo atveju sportininkai greičiausiai pateiks prašymą dėl tarnybos atidėjimo neribotam laikui. Atidėti tarnybą galima, jei karo prievolininkas turi išskirtinių gabumų ir laimėjimų mokslo, meno, sporto ar kitose srityse ir savo veikla garsina Lietuvos vardą. Galimybę atidėti tarnybą kariuomenėje Lietuvą garsinantiems sportininkams, menininkams ir mokslininkams numato Krašto apsaugos ministro įsakymas.

Sportininkai ir kiti Lietuvą garsinantys asmenys, šiuo metu esantys ne Lietuvoje, galės pateikti prašymus dėl atidėjimo ir neatvykę į Karo prievolės ir komplektavimo skyrių – nuotoliniu būdu.

Pažymėtina, kad sveikatos patikrinimas galioja metus, tad jaunuoliai, kurie sveikatą tikrinosi pernai ir kurių patikrinimas galioja, jo pakartotinai neturės atlikti.

Į tarnybą kviečiami visi Lietuvos Respublikos piliečiai vyrai, kurių amžius yra nuo 19 iki 26 metų. Šių metų sąraše – 25144 pavardės, o iš jų pašaukti tarnauti bus 3537 asmenys. Visgi tikimasi, kad šias vietas, kaip ir praėjusį kartą, turėtų užpildyti savanoriai.

Praėjusiais metais Panevėžio apskrities sąraše buvo ir NBA „Toronto Raptors“ klube žaidžiančio Lietuvos krepšinio rinktinės vidurio puolėjo Jono Valančiūno pavardė. Jis į sąrašą pateko 32-uoju numeriu, tačiau, žinoma, tarnauti nevyko.

Pasitikrinti, ar esate šių metų šauktinių sąraše, galima sauktiniai.kam.lt, www.karys.lt ir www.kam.lt internetiniuose puslapiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.