EUROLYGA 2023

Dar vienas UFC kovotojas pasirinko Lietuvą: atvyksta sunkiasvoris vokietis

Geriausias šalyje kovinio sporto treneris Alfredas Lifšicas treniruoja ne tik Lietuvos žvaigždes: rašytoją Andrių Pauliukevičių ir jo žmoną Ilką Adams, „radistą“ Rolandą Mackevičių, aktorių ir laidų vedėją Mindaugą Ponomariovą. Jis vienintelis iš šios srities specialistų kovoms rengia UFC kovotojus.

Jarjis Danho (dešinėje).<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jarjis Danho (dešinėje).<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2017, 3:40 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 8:10 AM

Pirmasis jo UFC klientas ukrainietis Nikita Krylovas, laimėjo 5 kovas ir kartą pralaimėjo.

Netrukus Alfredo Lifšico vedamose treniruotėse Lazdynuose Vilniuje darbuosis ir jo paslaugų paprašęs 191 cm ūgio ir 125 kg svorio UFC kovotojas vokietis Jarjis Danho, kurio sąskaitoje 6 pergalės, 1 pralaimėjimas.

UFC („Ultimate Fighting Championship“) yra mišrių kovos menų organizacija. Joje aštuonkampiame ringe kovoja geriausi įvairių stilių pasaulio kovotojai. Todėl UFC lyga kovotojams yra tas pats kas NBA krepšininkams. Pagal UFC taisykles yra nedaug apribojimų, todėl viena vertus, kovos yra brutalios, kita vertus, tokios taisyklės yra arčiausiai realaus gyvenimo.

Paklaustas kodėl vokietis nusprendė artimiausioms kovoms rengtis Vilniuje, Alfredas Lifšicas pakomentavo: „Jarjis paliko komandą, kurioje treniravosi anksčiau, nes joje neturi sunkiasvorių treniruočių partnerių ir ėmė dairytis kur galėtų tęsti treniruotes. Jis matė, kaip dirbame su perspektyviausiu Lietuvos kovotoju Laurynu Urbonavičiumi, matė koks ryšys turi užsimegzti tarp kovotojo ir jo trenerio ir kaip smarkiai veikia trenerio palaikymas, kuris ypatingai reikalingas po pralaimėjimų, kuomet reikia neprarasti motyvacijos kovoti toliau.

Tai yra didžiausias skirtumas tarp aukšto lygio specialisto ir komerciniame sporto klube dirbančio instruktoriaus, kurio kompetencija baigiasi ties techniko demonstravimu. Šis momentas vokiečiui buvo ne mažiau svarbi atvykimo į Vilnių priežastis, nes po paskutinės lygiosiomis pasibaigusios kovos, jis nesulaukė niekieno palaikymo“.

Jarjis Danho prisijungs prie Vale Tudo profesionalų sunkiasvorių komando,s kurią sudaro didelis būrys sunkaus svorio kovotojų kurių tarpe yra: 5 pergales profesionalų tarpe jau iškovojęs Laurynas Urbonavičius, buvęs Lietuvos mėgėjų MMA, Grappling ir kovinio sambo čempionas Saimonas Marcinkevičius, Lietuvos dziudo čempionai Ignas Mečajus ir Žilvytis Lekavičius. Dažnas svečias Alfredo Lifšico treniruotėse taip pat yra 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtojas imtynininkas Mindaugas Mizgaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.