EUROLYGA 2023

Privers išlipti iš mašinų: į S. Dariaus ir S. Girėno stadioną žiūrovus veš autobusais

Po Kauno S.Dariaus ir S.Girėno

Po Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos žiūrovai nuosavais automobiliais į jo prieigas įvažiuoti nebegalės<br>M.Patašiaus nuotr.
Po Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos žiūrovai nuosavais automobiliais į jo prieigas įvažiuoti nebegalės<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2017, 1:09 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 11:42 PM

„Visame civilizuotame pasaulyje miestų centruose esančius stadionus žiūrovai pasiekia arba pėsčiomis, arba viešuoju transportu. Kaunas, rekonstravęs savo stadioną, žengs dar vieną žingsnį modernaus miesto link. Turint omenyje, kokioje vietoje yra stadionas, vienintelė galimybė suvaldyti eismo srautus, yra renginių metu uždaryti prieigose esančias gatves, o žiūrovus suvežti ir paskui išvežioti viešuoju transportu“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Greta S.Dariaus ir S.Girėno stadiono gyvenantys kauniečiai į savo namus varžybų ar renginių metu galės grįžti nebijodami užstatytų įvažiavimų. Per masinius renginius stadione, sporto halėje ar planuojamame lengvosios atletikos manieže gretimose gatvėse bus ribojamas eismas. Į šias gatves bus leidžiama įvažiuoti tik vietos gyventojams, specialius leidimus turintiems renginių lankytojams ir aptarnaujančiam transportui.

„Sprendimas dėl eismo ribojimo yra vienareikšmis. Kaip tai bus įgyvendinta ir atrodys realybėje, paaiškės artimiausiu metu. Šiuo metu specialistai atlieka analizę, kuri atsakys į šiuo metu neatsakytus klausimus“, – akcentavo įmonės „Kauno planas“ atstovas, vadovaujantis stadiono rekonstrukcijos projekto komandai, Vilius Paipalas.

Svarstoma, kad atliekant stadiono rekonstrukciją lygiagrečiai galėtų būti įrengta automatinė numerių atpažinimo sistema, leisianti vietos gyventojams netrukdomai patekti į kvartalą renginių metu.

Pasak V.Paipalo, dalis žiūrovų automobilius galės pasistatyti Tunelio gatvėje, taip pat – Dainų slėnio aikštelėje bei prie Kauno zoologijos sodo ir į stadioną nueiti pėsčiomis.

Kita dalis, ypač atvykusieji iš toliau, automobilius galėtų pastatyti centrinėje miesto dalyje esančiose viešose stovėjimo aikštelėse, jos vakarais paprastai būna apytuštės. Iš jų lankytojai į stadioną būtų vežami specialiu maršrutu kursuojančiais autobusais. Pasibaigus renginiui, jie būtų vežami atgal.

Prieš kelias savaites pristačius stadiono projektą paaiškėjo, kad betonines tribūnų konstrukcijas paslėps iš medžio sukurta fasadinė stadiono dalis. Po rekonstrukcijos S.Dariaus ir S.Girėno stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkstančių. Rengiamame techniniame projekte numatyta, kad absoliučiai visos tribūnos bus uždengtos stogu.

Atnaujinto stadiono cokolinis aukštas bus paverstas visuomenei skirta erdve, ji bus atvira iš stadiono išorės. Šis aukštas bus skirtas nevyriausybinių organizacijų poreikiams, jame įsikurs kavinė, sporto centras bei atvira bendradarbystės erdvė. Suplanuota, kad cokoliniame aukšte esančios erdvės bus atviros nuolat ir veiks ne tik renginių stadione metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio