EUROLYGA 2023

Vieno medalio istorija: po Rūtos Meilutytės poelgio vaikai negalėjo užmigti dvi naktis

Garsiausia Lietuvos plaukikė olimpinė čempionė 19-metė Rūta Meilutytė praėjusią savaitę skyrė šalies žiemos čempionato kovoms. Po jų „auksine žuvele“ tituluojama sportininkė galėjo būti patenkinta: visose distancijose mergina neužleido lyderės pozicijos ir savo medalių kraitį papildė šešiais aukso apdovanojimais. Tačiau į namus Kaune 2012-ųjų olimpinė čempionė R.Meilutytė parsinešė tik penkis aukščiausios prabos medalius – vienas liko pas jaunuosius Kauno plaukikus.

Rūta Meilutytė su jaunaisiais plaukikais Augustinu ir Dominyka.
Rūta Meilutytė su jaunaisiais plaukikais Augustinu ir Dominyka.
Rūtos Meilutytės medalis su parašu.
Rūtos Meilutytės medalis su parašu.
Su Rūtos Meilutytės medaliu jaunieji plaukikai Augustinas ir Dominyka.
Su Rūtos Meilutytės medaliu jaunieji plaukikai Augustinas ir Dominyka.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 6, 2017, 10:06 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 1:21 PM

R.Meilutytė penktąjį ir šeštąjį čempionato aukso medalius iškovojo šeštadienį. Penktąjį trofėjų kaunietė iškovojo 50 metrų nugara rungtyje, o šeštąjį – 100 metrų laisvu stiliumi plaukime.

Po varžybų įvyko tai, ko mažai kas tikėjosi – plaukikė vieną iš laimėtų apdovanojimų padovanojo jauniesiems plaukikams. R.Meilutytė, su savo parašu ir palinkėjimais ant medalio, trofėjų perdavė Kauno „Vilijos“ baseiną lankantiems devynmečiui Augustinui ir dešimtmetei Dominykai.

„Žinote, jei jau mes, tėvai, nesitikėjome, kad tai ką kalbėti apie vaikus. Su tuo medaliu vaikai atbėgo pas mus, kaip ant sparnų – lyg pakilę nuo žemės mažiausiai 20 centimetrų. Po šios istorijos dvi naktis užmigti negalėjo – taip juos sukrėtė Rūtos kilnus poelgis“, – apie netikėtą garsios plaukikės dovaną pasakojo mergaitės tėtis Mildas.

Pas plaukimo treneres Aušrą Jurevičienę ir Rasą Duškinienę treniruotes lankantys vaikai šeštadienį norėjo bet gauti sportininkės autografą, tačiau R.Meilutytės dovana tiesiog maloniai šokiravo.

Ji paėmė 50 metrų nugara laimėtą apdovanojimą, kitoje medalio pusėje flomasteriu parašė „Nuo Rūtos, sėkmės“, pasirašė ir įteikė vaikams.

„Tai parodo žmogaus požiūrį į supantį pasaulį, jaunąją kartą. Neįtikėtinas Rūtos poelgis – ji tikra sporto žvaigždė, kuri galvoja ne tik apie save, bet ir apie kitus. Negalėčiau pateikti itin daug pavyzdžių, kad tokio lygio sportininkai ne tik kad betarpiškai bendrautų su vaikais, bet pakylėtų juos tokiomis labai motyvuotomis dovanomis“, – aiškino Dominykos tėtis.

Padovanojusi medalį, R.Meilutytė ne tik kartu nusifotografavo, tačiau, paėmusi iš vaikų mobilų telefoną, juos abu įamžino su apdovanojimu.

Abu vaikai draugiškai sutarė „pasidalinti“ neįkainojama dovana – aukso medalį Augustinas nusinešė pirmadienį į mokyklą parodyti jį bendraklasiams, o antradienį tą patį savo mokykloje darys Dominyka.

Iki šeštadienio R.Meilutytė Lietuvos žiemos plaukimo pirmenybių auksą buvo pelniusi 50 ir 100 m krūtine bei 50 ir 100 m laisvu stiliumi rungtyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.