EUROLYGA 2023

Tragedija per ištvermės varžybas: Australijoje žuvo garsus dviratininkas

Šeštadienį Australijoje turėjo finišuoti nuo kovo 18-osios vykusios „Indian Pacific Wheel Race“ ilgųjų nuotolių dviračių lenktynės, tačiau organizatoriai jas nutraukė dėl įvykusios tragedijos. Vienas garsiausių ilgųjų dviračių lenktynių sportininkas britas Mike'as Hallas pateko į avariją ir žuvo.

Mike'as Hallas pateko į avariją ir žuvo.<br>road.cc
Mike'as Hallas pateko į avariją ir žuvo.<br>road.cc
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2017, 5:17 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 12:04 PM

Kaip aiškinama, 35-erių M.Hallas dalyvavo Australijoje vykusiose 5500 kilometrų lenktynėse ir jau artėjo Sidnėjaus miesto. Tragedija įvyko ryte 6 val. 30 minučių – dviratininkas susidūrė su priešpriešais važiavusiu automobiliu ir žuvo vietoje. Apie mirtį sužinoję organizatoriai atšaukė finišą ir pareikalavo visiems 70-čiai lenktynėse dalyvavusių sportininkų nutraukti kovą.

„Buvo tamsu, tačiau matomumas buvo geras – rūko nebuvo“, – apie tragediją kalbėjo Sidnėjaus policijos seržantas Chrisas Meagheris. Jis patikino, kad yra išklausytas ir automobilio vairuotojas, tačiau nėra žinoma, kas yra kaltas – žuvęs dviratininkas ar vairuotojas.

M.Hallas ilgųjų nuotolių dviračių lenktynėse iki tol buvo antras. Organizatorių teigimu, paryčiais palydovinė paieškos sistema fiksavo, kad sportininkas judėjo ir staiga sustojo. Bandymas susisiekti su britu jokių rezultatų nedavė – apie mirtį pranešė policijos atstovai.

Šeštadienį apie mirtį buvo informuota žuvusiojo šeima – žmona Anna ir vyro tėvai. Sekmadienį varžybų organizatoriai nutarė surinkti lėšų velionio šeimai.

M.Hallas buvo ne vieno ilgųjų nuotolių dviračių lenktynių nugalėtojas. Nuo 2013 metų jis dalyvavo tik prestižiškiausiose ištvermės dviračių lenktynėse beveik visada buvo pirmas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.