EUROLYGA 2023

Kaune išaiškinti stipriausi Lietuvos šachmatininkai jaunučių ir jaunių grupėse

Balandžio 5-10 dienomis

Čempionato akimirkos.
Čempionato akimirkos.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

Apr 11, 2017, 10:22 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 4:49 AM

Šis čempionatas buvo surengtas pirmą kartą po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo. Net šešias dienas vykusiame čempionate daugiau nei 200 dalyvių iš visos Lietuvos varžėsi jaunučių (iki 10 ir iki 12 metų) ir jaunių (iki 14, iki 16 ir iki 18 metų) amžiaus grupėse tiek berniukų, tiek mergaičių įskaitose. Kiekvienos amžiaus grupės nugalėtojai iškovoja teisę atstovauti Lietuvai dar šiais metais pasirinktinai Europos čempionate, kuris vyks Rumunijoje, arba pasaulio pirmenybėse, vyksiančiose Brazilijoje. Antrąsias vietas užėmę jaunieji šachmatininkai tenkinsis likusiu pasirinkimu.

Lietuvos čempionais tapo Monika Misiuk (Vilnius), Glebas Pidlužnas (Klaipėda, iki 10 metų), Rusnė Andrašūnaitė (Šiauliai), Tomas Povilaitis (Šiauliai, iki 12 metų), Barbora Mačiulaitytė (Kaunas), Karolis Jukšta (Kaunas, iki 14 metų), Meida Šimaitė (Biržai), Paulius Pultinevičius (Marijampolė, iki 16 metų), Agnė Semonavičiūtė (Šiauliai) ir Lukas Stauskas (Šiauliai, iki 18 metų).

Varžybų organizatorius dr. Donatas Pilinkus pasidžiaugė, kad Lietuvos šachmatų federacija patikėjo renginio organizavimą Kaunui, ir, jo nuomone, viešbutyje gyvenantiems vaikams buvo sudarytos tikrai geros sąlygos.

„Tiesa, vieną kitą smulkmeną renginio metu teko koreguoti, tačiau varžybos vyko sklandžiai, trečio ir ketvirto aukšto viešbučio salėse vyravo susikaupimas partijų metu ir nebuvo gauta nei viena apeliacija dėl varžybų rezultato“, – pasakojo D. Pilinkus.

Apdovanojimus nugalėtojams įteikęs Kauno miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas, padėkojęs organizatoriams už puikų renginį, atkreipė dėmesį į tai, kad Kaunas yra vienas iš daugiausiai sportuojančių miestų Lietuvoje ir jam visuomet yra džiugu, kai aukščiausio lygio nacionalinės reikšmės renginiai vyksta Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.