EUROLYGA 2023

Rusijos sporto žvaigždė driokstelėjo: tėvai žagsi, sužinoję apie treniruočių kainas jo mokykloje

Vienas garsiausių pasaulio šokių ant ledo asų, dukart olimpinis čempionas Jevgenijus Pliuščenka prieš dvi savaites oficialiai paskelbė apie karjeros pabaigą. Tačiau šokėjas ant ledo jau senokai rengėsi šiam žingsniui, mat traumos sekė viena po kitos ir „priverstinis“ poilsis vertė sporto žvaigždę mąstyti apie savo vardo čiuožimo mokyklą. „Pliuščenkos angelų“ šokių ant ledo mokykla Maskvoje oficialiai buvo pristatyta balandžio 5 dieną, o po 15 dienų tapo žinoma, kiek kainuos potencialiems „Pliuščenkos angelams“ treniruotis žvaigždės mokykloje.

J.Pliuščenka<br>AFP nuotr.
J.Pliuščenka<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2017, 7:19 PM, atnaujinta Apr 22, 2017, 12:20 AM

Ir daliai talentingų Rusijos vaikų durys pas J.Pliuščenką bus uždarytos – pas šokių ant ledo žvaigždę treniruotis galės tik turtingų tėvų atžalos.

Pagal numatytą mokyklos programą, joje šokių ant ledo gudrybių galės semtis vaikai trijose klasėse ir trimis lygiais. Brangiausiai teks mokėti tiems vaikams, kurie žada būti rimtais sportininkais, nes jie per savaitę turės 12 užsiėmimų ant ledo, tris valandas choreografijos ir dvi valandas bendro fizinio pasirengimo. Už pratybas mokyklai vaikų tėvai per mėnesį privalės pakloti 150 tūkst. rublių arba 2474 eurus.

Vidutinis lygis numato per savaitę keturių valandų treniruotes ant ledo, dvi valandas choreografijos ir keturias valandas bendro fizinio parengimo – už tai vaikas į mokyklą privalės pervesti 90 tūkst. rublių arba 1484 eurų sumą.

Ir lengviausias lygis numato trijų valandų per savaitę treniruotes ant ledo, vieną valandą choreografijos ir tris valandas fizinio pasirengimo. Už tokį krūvį reikės mokėti 60 tūkst. rublių arba 990 eurų.

Tiesa, pats garsus sportininkas tikina, kad šios sumos gali išnykti kaip dūmas, jei jis savo mokiniuose išvys „deimantus“ – vaikai, kurie rodys neįtikėtiną talentą, bus atleisti nuo mokesčio ir treniruosis nemokamai.

Pats J.Pliuščenka neužmiršo ir savęs: rusas paskelbė, kad sutinka treniruoti ir asmeniškai vieną ar kita vaiką bei norintį patobulėti šokiuose ant ledo. Už savo valandos ant ledo darbą dukart olimpinis čempionas užsiprašė 60 tūkst. rublių arba 990 eurų.

Patekti į „Pliuščenkos angelų“ mokyklą taip pat nebus lengva – šio mėnesio pabaigoje vyks atranka, pagal kurią vaikai bus skirstomi į tris lygius.

Tačiau ir šį atranka nebus nemokama – visi norintys į mokyklos banko sąskaitą privalės pervesti 10 000 rublių arba 165 eurus.

Ir tai ne viskas – Rusijos sporto žvaigždė tikina, kad tėvams teks dar labiau atverti pinigines, nes be treniruočių reikės ir pačiūžų, rūbų pasirodymams, dienpinigių kelionėms į varžybas bei galimų specialistų iš užsienio parodomosioms pamokoms.

Paskaičiavus viską, norintiems savo vaikus matyti tikrais sportininkais, tėvai kasmet turėtų būti pasirengę pervesti apie 42 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.