EUROLYGA 2023

Andrius Gudžius dėl pasaulio čempionato normatyvo galvos nesuka

„Gerai, gerai vertinu“, – juokėsi Andrius Gudžius. Disko metikas trečiadienį Kaune pasiekė antrą pagal gerumą pasaulio rezultatą, kai diską nusivedė 67,38 metro. Sportininko metimas leido pasiekti pasaulio čempionato normatyvo lygio rezultatą, bet A.Gudžius turėjo kitokį tikslą.

A.Gudžius.<br>„Reuters“ nuotr.
A.Gudžius.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bilinskaitė

Apr 23, 2017, 10:39 AM, atnaujinta Apr 25, 2017, 10:45 PM

„Tikėjausi numesti daugiau, bet oro sąlygos neleido pasirodyti geriau ir numesti diską tiek, kiek tikėjausi ir galėjau“, – pasakojo A.Gudžius.

Kovo mėnesį Europos metimų taurės varžybų vyrų disko metimo rungtyje A.Gudžius užėmė antrąją vietą ir paskutiniuoju bandymu įrankį nusviedė daugiau nei 64 metrus. Tai buvo pirmasis šio sezono sportininko startas, tačiau pats A.Gudžius teigia, kad tai buvo labai prastas rezultatas. Rungties sektorius neleido sportininkams išnaudoti visų savo galimybių ir pademonstruoti aukšto lygio rezultatų.

Keletą savaičių sportininkas praleido stovykloje saulėtoje ir šiltoje Portugalijoje, o grįžus į Lietuvą pasitiko gana žiemiški orai. Tai buvo bene didžiausias trukdis pademonstruoti maksimalius rezultatus.

„Perspektyviai, jeigu taip galima pasakyti. Perspektyviai“,- paklaustas, kaip atrodė treniruotės stovykloje, – sakė A.Gudžius. – Stovykloje buvo galima mėtyti lauke, techniką šlifuoti, įgūdžius gerinti. Lietuvoje tuo metu buvo šalta, šlapia, todėl ir važiavome į šiltus kraštus, kad galėtume geriau atlikti visą techninį darbą.“

Artėjantis čempionatas baimės nekelia

Pagrindinis tikslas trečiadienį vykusiose varžybose buvo įvykdyti pasaulio čempionato normatyvą. „Šitas darbas padarytas, todėl dabar galima ruoštis sudalyvauti ten, nes reikia parodyti gerą rezultatą“,- sakė A.Gudžius.

Po olimpinių žaidynių disko metikas yra sakęs, kad kiekvieną dieną prieš olimpiadą nervai buvo įtempti, tačiau kol kas dar nepradėjo nerimauti dėl pasirodymo pasaulio čempionate.

„Prieš olimpiadą pagrindinė streso priežastis buvo ta, kad traumuotas buvau. Net neaišku buvo, kaip viskas klosis“, – kalbėjo A.Gudžius.

Tačiau sportininkas teigė, kad prieš šias varžybas nebuvo jokio spaudimo įvykdyti normatyvą.

„Mes buvome taip atlikę visą darbą ir pasiruošimą, kad viskas buvo suplanuota gana aukštam lygyje. Tuos 65 metrus tiesiog reikėjo numesti. Svarbiausia buvo, kad oficialiai pamatuotų ir užfiksuotų tokį rezultatą. Šiai dienai tai nėra labai sunkiai pasiekiamas rezultatas, tad kažkokio spaudimo ir nebuvo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.