EUROLYGA 2023

Skausmą 42 kilometrus kentusi Diana Lobačevskė: „Sau duodu dešimt balų“

Po finišo Londono maratone – beveik jokio nuovargio. Visas europietes prestižiniame maratone aplenkusi Diana Lobačevskė ramiai atsiliepinėjo į skambučius, dalijo interviu bei planavosi likusią dienos dalį.

Diana Lobačevskė Londone buvo geriausia tarp europiečių.<br>asmeninio archyvo nuotr.
Diana Lobačevskė Londone buvo geriausia tarp europiečių.<br>asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Robertas Trakys

Apr 23, 2017, 3:14 PM, atnaujinta Apr 25, 2017, 11:36 PM

Maratonas man yra malonumas. Ar dar prasibėgsiu šiandien? Gal nebe, dabar plukdys mus laiveliu į viešbutį, tad pasimėgausiu vaizdeliu. Vakare – uždarymo renginys, o ryte – namo“, – vakarą planavo D.Lobačevskė.

Įveikusi 42,195 km lietuvė nežinojo ir užimtos pozicijos: finišo liniją ji kirto 12-a (2 val. 28 min. 48 sek.), nusileidusi tik Kenijos, Etiopijos, Australijos bei JAV stajerėms.

„Ką tik perskaičiau kelinta finišavau. Nežinojau nieko bėgdama, tiesiog kovojau iki galo. Priekyje bėgo anglės, džiaugiuosi, kad visas jas aplenkiau, vieną – likus 300 metrų. Buvau euforijoje, visą laiką vyko kova dėl vietos, net pamiršau, kad kažką skauda“, – džiaugėsi D.Lobačevskė.

Pastarąsias tris savaites sportininkė kovojo su skausmu, tačiau savijauta jai nesutrukdė įspūdingu greičiu pasiekti finišo. Maratoną D.Lobačevskė greičiau yra įveikusi tik kartą karjeroje – 2010 metais Italijoje (2 val. 28 min. 3 sek.).

„Vis išlenda mini traumos, tris savaites kankino skausmas... Dėl to galvojau, kad geriau startuoti atsargiai nei užsiplėšti, o antroje pusėje kaip Dievas duos. Rezultatu esu labai patenkinta, duodu sau dešimt balų šiandieną“, – nusijuokė lengvaatletė.

Po pirmų 10 km lietuvė bėgo 29-a, pusmaratonį įveikė 22-a (1 val. 14 min. 4 sek.), o po 30 km jau buvo 16-ta. Per 30 kilometrų – nuo 10-ojo iki 40-ojo stajerė aplenkė 17 varžovių.

„Neskaičiavau, kelinta buvau – bėgau pagal savo savijautą ir pagal savo planą. „Faina“, kad visą distanciją buvo su kuo bėgti, nebuvo taip, kad bėgčiau viena, o bėgantys atitiko mano tempą. Maratonas prasideda nuo 30-to kilometro, kas ir nutiko, tada prasidėjo kova ir medžioklė“, – pasakojo D.Lobačevskė.

Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas rugpjūtį vyks būtent Londone. Aukščiausią vietą tokio rango varžybose D.Lobačevskė užėmė 2011 metais Maskvoje, kur finišavo 12-ta. Kitose planetos pirmenybėse maratonininkė realiai pretenduos į geriausiųjų dešimtuką.

„Nemanau, kad ta pati trasa bus pasaulio čempionate, bet Londonas man labai patinka kaip miestas, gera atmosfera. Atvažiavau su geromis emocijomis, visi žmonės geri, šypsosi, tai viduje kažkaip gera. Nebuvo jokio jaudulio prieš starta, visiška ramybė“, – sakė lengvaatletė.

Londono maratonas – vienas iš prestižiškiausių planetoje. Startuoti elito grupėje gali tik sportininkai, turintys tam tikrą „aukso standartą“. D.Lobačevskei keliai į didžiausius pasaulio maratonus atsivėrė po sėkmingų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, kuriose užėmė 17 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.