EUROLYGA 2023

Po Volodymyro Klyčko nokauto bokso pasaulis įkaito: Čigonų karalius – vėl su pirštinėmis

Pakeliui į kavinę Volodymyrą Klyčko kartu su žmona gaudo paparaciai, o ukrainietį atpažinę sirgaliai jį stabdo ir prašo autografų. Anthony Joshua ilsisi ir laižosi žaizdas po neįtikėtinai efektingos kovos legendiniame Vemblio stadione, o kažkur patyliukiais bokso pirštines po ilgos pertraukos užsidėjo Čigonų karaliumi vadinamas Tysonas Fury. 

 A.Joshua pradėjo savo erą.<br> Lrytas.lt montažas.
 A.Joshua pradėjo savo erą.<br> Lrytas.lt montažas.
 T.Fury jau pradėjo treniruotis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 T.Fury jau pradėjo treniruotis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A.Joshua nori kovoti su Čigonų karaliumi.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A.Joshua nori kovoti su Čigonų karaliumi.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 V.Klyčko nepavyko pranokti gerokai jaunesnio varžovo, nors buvo arti to.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 V.Klyčko nepavyko pranokti gerokai jaunesnio varžovo, nors buvo arti to.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 1, 2017, 2:14 PM, atnaujinta May 1, 2017, 2:37 PM

Po vienos karščiausių dešimtmečio bokso kovų bręsta naujas karas ringe. 

A.Joshua ir V.Klyčko dvikova Vemblyje jau pateko į istoriją. Britai dar nėra matę tokios fantastiškos kovos ir su tuo sutiktų ne tik stadionę buvę 90 tūkstančių žmonių, bet ir tie, kurie boksininkus stebėjo per televiziją. 

A.Joshua pirmą kartą per profesionalo karjerą patyrė, kas yra nokdaunas, bet plieniniai 27 metų boksininko raumenys nenustojo talžyti paskutinės Ukrainos bokso legendos. 

41 metų V.Klyčko kovojo įspūdingai, bet gerokai jaunesnis britas į ringą žengė pasiekti savąją žvaigždę ir jis tai pasiekė. 

Prasidėjo A.Joshua era. 

Žinutė Čigonų karaliui

V.Klyčko dar nėra paskelbęs, ką darys su savo karjera, bet dar prieš kovą su A.Joshua jo brolis Vitalijus prakalbo, kad mėgins įkalbėti brolį pakabinti pirštines ant vinies. Bet bokso pasaulyje jau kalbama apie tai, kad brolių Klyčko laikas praėjo.

Bokso pasaulio akys dabar galutinai nukrypo į britus. Netgi ilgą laiką karaliavusi Amerika užleido šią poziciją.

A.Joshua neslėpė, kad norėtų aplankyti ir JAV, bet pirmiau reikia sutvarkyti svarbiausius reikalus. 

Išgirdęs nuolatinius aštraliežuvio T.Fury pašaipas A.Joshua po kovos su V.Klyčko atsiliepė.


„T.Fury, kur esi, vaikeli? Ar tai nori pamatyti? Ateik, mes esame čia. Aš mėgaujuosi kovomis. Aš myliu kovas. Noriu suteikti 90 tūkstančių žmonių dar vieną progą pamatyti nuostabų bokso vakarą“, - kalbėjo A.Joshua. 

Amerika ar gimtinė?

A.Joshua dabar turi du pasirinkimus. Kol kas nėra atmetama galimybė išvysti V.Klyčko revanšą. Šis scenarijus buvo įrašytas į boksininkų sutartį. Tai reikštų galimą A.Joshua kelionę į JAV. 


Be to, Amerika turi Deontay Wilderį, kuris Vemblyje iš arti stebėjo savo būsimą varžovą. D.Wilderis taip pat per profesionalo karjerą nepatyrė nė vieno pralaimėjimo. Jo kaktomūša su A.Joshua reikštų milžiniškus pinigus. 

Tačiau bokso pasaulyje manoma, kad D.Wilderio ir A.Joshua kovos dar reikės palaukti ilgiau. Britas pirmiau turėtų atvykti į JAV ir ten pasirodyti amerikiečių gerbėjams, tad revanšo su V.Klyčko galimybė – puiki proga. 

„Aš tik tobulėsiu. Esu sakęs, kad nesu tobulas, bet aš mėginu. Dabar kalbu emocingai, nes žinau, kad aplink buvo žmonių, kurie manimi abejojo“, - po kovos kalbėjo A.Joshua.

Dabar juo neabejoja niekas.

Varžovas jau bunda iš miego

V.Klyčko ir A.Joshua kova yra pakrikštyta didžiausia, kokia tik yra vykusi britų žemėse. Bet neabejojama, kad tai pranokti galėtų jo susitiktimas su T.Fury. 

Pasak „Ring Magazine”, T.Fury turi progą surengti kovą, jeigu sugebės per 29 dienas sudaryti tvarkaraštį. 

T.Fury „The Telegraph“ patvirtino šią žinią ir pareiškė, kad planuoja suspėti. Paaiškėjo, kad T.Fury jau dabar treniruojasi. 

28 metų boksininkas prakaitą lieją Ispanijos Marbelos mieste, tačiau jam reikia ne tik atstatyti gerokai sugadintą fizinę formą. 


T.Fury po pergalės prieš V.Klyčko tiesiog sugriuvo. Boksininką užklupo psichologinės problemos, o netrukus paaiškėjo, kad jis vartojo kokainą. Jungtinės Karalystės antidopingo agentūra dar šį mėnesį turėtų kalbėtis su boksininku. T.Fury taip pat dar būtina gauti licenciją. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.