EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkai skausmingai įkando Belgijos asams

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė sužaidusi fantastiškai antrąjį rungtynių kėlinį iš Belgijos parsiveža pergalę. Nors belgai pirmavo didžiąją rungtynių dalį lemiamu rungtynių metu lietuvaičiai perlaužė įvykius sau naudingesne linkme ir šventė pergalę rezultatu 33:29 (15:18).

 Lietuvos rankininkai įveikė belgus
 Lietuvos rankininkai įveikė belgus
 Lietuvos rankininkai įveikė belgus
 Lietuvos rankininkai įveikė belgus
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 4, 2017, 12:22 AM, atnaujinta May 4, 2017, 12:38 AM


Rungtynės prasidėjo atkaklia ir lygia kova, tačiau didesnę dalį pirmojo kėlinio buvome priversti vytis savo varžovus. Sužaidus pirmąsias 10 minučių atsilikinėjome 5:6, o dar sėkmingiau pirmojo kėlinio pabaigą sužaidę šeimininkai mūsų komandą į rūbinę pasiuntė ilsėtis rezultatui esant 15:18.

Antrojo kėlinio pradžia taip pat nieko gero nežadėjo ir belgams buvo pavykę netgi padidinti pranašumą iki 5 įvarčių, tačiau tuomet vartuose sublizgėjo Giedrius Morkūnas, o puolime tiesiog stebuklus išdarinėjo Aidenas Malašinskas bei Jonas Truchanovičius.  

Prabėgus 15 minučių antrajame kėlinyje ekipas rezultatas jau buvo lygus 23:23, o vėliau lietuviai tęsė savo puikų pasirodymą abejose aikštės pusėse. Po eilinių Aideno Malašinsko ir Jono Truchanovičiaus įvarčių likus žaist 6 minutes Lietuva jau pirmavo 26:24, o rungtynių pabaigoje raudonieji belgų vilkai jau atrodė palūžę ir įkąsti lietuviams nebesugebėjo. Galutinis rungtynių rezultatas 29:33 mūsų nacionalinės rinktinės naudai.

Po rungtynių iškart pakalbintas Artūras Juškėnas teigė, jog ekipos pergalė nulėmė vienybė: „Kad ir kaip banaliai tai skambėtų, bet pergalė nulėmė vienybė. Komanda nepalūžo po tikrai prastai sužaisto pirmojo kėlinio, kurio metu praleidom net 18 įvarčių ir išliko vieninga. Tai ir buvo pagrindinis raktas į pergalę.“

Paklaustas apie tai, ko galima tikėtis sekmadienio atsakomosiose rungtynėse vyriausiasis treneris nedaugžodžiavo: „Visų pirma, dar kartą noriu pakviesti visus sirgalius į „Siemens“ areną. Turi susirinkti tie 3-4 tūkstančiai, nes ši komanda to tikrai nusipelnė!“

Šiek tiek pergalingas nuotaikas Lietuvos rinktinei aptemdyt galėjo tik ne itin palankus rezultatas užfiksuotas Norvegijoje, kur šeimininkai netikėtai 35:30 palaužė pasaulio čempionus prancūzus. Po šio turo Lietuva, Prancūzija ir Norvegija dalinasi 1-3 vietomis, o į Europos čempionatą pateks tik dvi ekipos bei geriausia visų grupių trečioji ekipa. Kitas rungtynes su Belgija Lietuvos rinktinė gegužės 7 dieną 18 val. „Siemens“ arenoje.

Lietuva: Aidenas Malašinskas 13,Jonas Truchanovičius 8, Mindaugas Dumčius ir Skirmantas Plėta po 3, Tadas Stankevičius ir Valdas Drabavičius po 2, Gintaras Cibulskis ir Rolandas Bernatonis po 1.

Belgija: Damianas Kedziora 11, Thomasas Cauwenberhs 4, Nathanas Bolaers 3 įvarčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.