EUROLYGA 2023

Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskienės žinia Lietuvai – dėl politikų užmojų gali baigti karjerą

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės prognozė dėl „šokios tokios katastrofos“ pildosi. Seimo pateikto Kūno kultūros ir sporto įstatymo pataisose siekiama gerokai sumažinti rentas sportininkams. Svarbias pergales iškovoję atletai gautų ketvirtadaliu mažesnes rentas.

 L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė teigė, kad galvoja apie karjeros pabaigą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė teigė, kad galvoja apie karjeros pabaigą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2017, 8:09 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 11:01 AM

Dėl šios priežasties sportą apleisti ruošiasi vis daugiau sportininkų, o tarp jų – ir šiuo metu trečioji pasaulyje šiuolaikinės penkiakovės atstovė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė. 

Londono olimpiados čempionė apie tokią galimybę prabilo sugrįžusi po pasaulio taurės 3-ojo taurės etapo Kečkemete. 

„Daug ir pati apie tai galvoju. Tenka pasikalbėti su sportininkais, kurie jau turi teisę į rentą. Niekas nėra patenkintas. Blogai,kai sportininkas dar galėtų sportuoti, bet dėl tokių dalykų nusprendžia baigti. Ir man kyla pamąstymų. Nesinorėtų taip baigti sportinės karjeros, tačiau sportas nėra amžinas, o gyventi reikia ilgiau“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Karjerą baigti jau nusprendė viena garsiausių Lietuvos irkluotojų Donata Karalienė bei dviratininkė Aušrinė Trebaitė. L.Asadauskaitės-Zadneprovskienės netektis Lietuvos sportui būtų itin skausminga. 

Nors 33 metų sportininkei Rio de Žaneiro olimpiadoje nepavyko suvaldyti žirgo ir iškovoti medalių, būtent iš penkiakovininkės nuolat tikimasi kone aukščiausių rezultatų.

„Tie pasikeitimai – visiškai ne į naudą. Tai – visiškas absurdas“, - apie Vidaus reikalų minsterijos norą mažinti rentas kalbėjo L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė laimėjo etapą Kečkemete ir dar tikisi sudalyvauti likusiuose pasaulio etapuose.

Tačiau sportininkė leido suprasti, kad vėliau ji gali būti priversta užbaigti karjerą.

„Jeigu tai įsigalios, tokių bus ne vienas, ne du ir net ne penki. Tai bus šiokia tokia katastrofa“, - neseniai sakė LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė.

Seimas įstatymą turėtų patvirtinti gegužės 30 dieną. Tai reiškia, kad sportininkai, kurių karjera tęsis po liepos 1 dienos, gaus mažesnes rentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.