EUROLYGA 2023

Kauno dviračių lenktynėse rekordinis 40-ties komandų startas

Sekmadienį, gegužės 14 d., į Kauną dviratininkus sukvies aštuntą kartą  rengiamos Kauno dviračių lenktynės.  Sportininkai  lenktyniaus 7,8 km  ilgio rate, o tris skirtingas distancijas sudarys 23,4, 62,4 ir 109,2  kilometrų ilgio trasos.

 R.Kalvaitytės nuotr.
 R.Kalvaitytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2017, 2:43 PM, atnaujinta May 12, 2017, 2:46 PM


Prie starto linijos stos daugiau kaip 400 dviratininkų iš visos Lietuvos  ir kelios svečių komandos iš Latvijos. 14 trasos ratų (109,2 km)  bandys įveikti per 100 pajėgiausių Lietuvos ir Latvijos dviratininkų,  kurie susibūrė į 14  komandų.

Kiek trumpesnėje, 8 ratų (62,8 km) distancijoje varžysis daugiau kaip  25-ios komandos ir pavieniai dalyviai, o trumpiausioje 3 ratų (23,4 km)  distancijoje savo jėgas išmėgins dviračių sporto naujokai, kurie sieks iškovoti ir Maxi komandų įskaitos taurę.

Kauniečius ir miesto svečius į starto finišo vietą, prie M. K.  Čiurlionio tilto organizatoriai kviečia nuo 8.30 val., kuomet jau bus  galima atsiimti C distancijos dalyvių numerius ir laiko fiksavimo  daviklius. B ir A distancijų dalyvių starto paketų išdavimas numatytas  nuo 9.45 val.

Dėl lenktynių sekmadienį 7.00-18.30 val. bus uždarytas  eismas M. K.  Čiurlionio tiltu ir Europos pr. atkarpa nuo M. K. Čiurlionio tilto iki  Veiverių gatvės, bei Prietilčio g. ir Kaunakiemio g. dalyse, išskyrus  spec. transportą (greitoji, policija, kt.). Autobusai ir maršrutiniai  autobusai važiuos pagal pakeistą grafiką.


„Kauno dviračių lenktynės prieš aštuonerius metus pradėjo ir sėkmingai  tęsia tradiciją į Kauną gegužės mėnesį sukviesti visus pajėgiausius  šalies dviratininkus. Džiugu, kad šiemet kova turėtų būti kaip niekad  atkakli. Bent šešios lietuvių komandos turi pajėgių dviratininkų kurie  gali pretenduoti į pergalę Kaune, o lietuviams rimtą iššūkį mes  pajėgiausia latvių „Rietumu Banka-Rīga“ komanda.

Ne ką mažiau įdomesnė kova bus ir vidutinėje distancijoje, kurioje tiek  dėl asmeninių tiek dėl komandinių įskaitų kovos daugiau kaip 25-ių  komandų atstovai.

Kaune visuomet į lenktynes atvykdavo ir gausus būrys dviračių sporto  naujokų. Dalis jų šiemet jau startuos pajėgesnių distancijų komandose.  Trys Kauno trasos ratai bus rimtas iššūkis, bet kiekvienas pasiekęs  distancijos finišą neliks neapdovanotas“ – apie artėjančias sekmadienio  kovas pasakojo, lenktynes organizuojančio klubo „Dviratai“ narys Linas  Vainius.

2016 metų sezone, pagrindinėse lenktynėse, pergalę šventė Martynas  Maniušis, antras liko Venantas Lašinis (abu atstovavo „Staki – Baltik  vairas“ komandai), bronza tenkinosi Eimantas Gudiškis („Lola“). Šiemet  visi trys ir vėl bandys įrodyti savo pranašumą.

Planuojamas lyderių  finišas  apie 13.40-13.50 val. Startas-finišas varžybų centre ant M.K. Čiurlionio tilto Aleksoto  pusėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.