EUROLYGA 2023

Mirusio Lino Rumšo sužadėtinę įskaudino italų prisiminta istorija

 

Daugiau nuotraukų (1)

Neringa Budrytė, specialiai lrytas.lt, Italija.

May 16, 2017, 5:35 PM, atnaujinta May 16, 2017, 5:50 PM

 

Italijoje tyrėjai dar aiškinasi tikslias Lino Rumšo mirties priežastis. Gegužės 1-ąją garsaus Lietuvos dviratininko Raimondo Rumšo sūnaus gyvybė užgeso labai netikėtai. 21 metų vaikino mirtis sukrėtė visą Italiją. 

Sportininko gedėjo ir šeima, sirgaliai bei visa Italija. O tarp jų – ir Lino bendraamžė Alesija Tonazzini, kurių meilės istorija prasidėjo prie Tirėnų jūros, netoli Lukos. Viaredžio miestelio paplūdimyje, nors buvo lapkritis. Pora draugavo pusę metų. Dvidešimtmečiai kartu svajojo, studijavo, sportavo ir kartu planavo savo ateitį. Iki tos lemtingos dienos, kai Lino gyvybė netikėtai užgęso. 

Tą gegužės pirmąją, kai pirmą kartą pasijuto blogai, Linas buvo būtent sužadėtinės namuose ir būtent ji nugabeno mylimąjį į Lukos ligoninės skubios pagalbos skyrių. 

Lukos dienraščio “Il Tirreno” žurnalistams Alesija atviravo, kad lietuvio mirtis sudaužė jos širdį, tačiau ji nori judėti pirmyn. Alesija nori išpildyti dar kartu duotus pažadus.

„Kai tau dvidešimt, negalvoji apie mirtį, galvoji apie ateitį. Tai kas nutiko sukėlė didelį šoką. Buvau su juo per paskutines varžybas balandžio 30-ąją. Gegužės pirmąją buvome kartu, nes jis turėjo poilsio dieną”, – pasakojo L.Rumšo sužadėtinė.

Kol kas tiksli Lietuvos čempiono mirties priežastis nenustatyta. 

Alesija sakė, kad ją ir Lino šeimą ypač įskaudino italų žiniasklaidos prisiminta R.Rumšo dopingo istorija ir bandymai ją sieti su sūnaus mirtimi. 

„Kai pamatėme, kas rašoma, skausmas pasidarė dar didesnis. Nebe žaizda, dar gilesnė bedugnė. Smūgis po smūgio. Derėtų kalbėti apie tai, kas buvo Linas. Tai padeda gydyti zaizdas, tačiau ne visi tai darė”, – kalbėjo mergina.

Alesija noriai pasakojo, koks buvo jos mylimasis iš Lietuvos. 

“Tarp mūsų buvo toks pasitikėjimas ir toks bendrumas kokio anksčiau nesu turėjusi. Gal todėl, kad buvome labai skirtingi. Jis visada pozityvus ir saulėtas, su šypsena, tarsi prilipinta prie veido. Visada man padėdavo viską matyti šviesiau. Aš dažniausiai matydavau stiklinę pustuštę, jis – niekados. Man suteikė saugumo. Kalbėjo su tokiu ryškiu vietinių akcentu, kad atrodė lyg būtų gimęs čia, bet buvo lietuvis“, – teigė ji.

Ji jau kurį laiką lydėjo L.Rumšą į lenktynes.

„Nors niekada nebuvau sportiška, lydėjau jį noriai. Jam tai patiko. Planavome keliones. Jis turėjo grįžti į Lietuvą apginti pernai laimėto čempiono titulo. Turbūt būčiau lydėjusi ir čia, būčiau lydėjusi visur“, – graudinosi Alesija.

Ji neslėpė – nori išpildyti anksčiau Linui duotą pažadą – tapti medike.

„Žinau, kad kelias bus ilgas, bet bandysiu. Kaip ir bandysime visi kartu jį prisiminti šviesiausiomis spalvomis. Man jo labai trūksta“, – sakė ji.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį