EUROLYGA 2023

Įspėjimas ir Lietuvos olimpiečiams: Rio medaliai pradėjo rūdyti

 

 Rio de Žaneiro olimpiados bronzos medalis<br> AFP nuotr.
 Rio de Žaneiro olimpiados bronzos medalis<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2017, 11:52 AM, atnaujinta May 20, 2017, 12:19 PM

Tarptautinis olimpinis komitetas patvirtino, kad daugiau kaip 100 Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių medalių buvo sugrąžinti varžybų rengėjams, kad būtų sutvarkyti ir suremontuoti. Pagrindinė visų medalių bėda – jie pradėjo rūdyti.

Kaip paaiškino Rio žaidynių spaudos atstovas Mario Andradu, į Brazilijos monetų kalyklą, kuri kaldino olimpinius apdovanojimus, grąžinta 130 medalių, praneša Reuters.

Daugiausia grąžinta bronzinių medalių. Būtent šių apdovanojimų daugiausiai iš Rio ir parsivežė Lietuvos sportininkai: juos turi baidarininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, sunkiaatletis Aurimas Didžbalis bei irkluotojos Donata Karalienė bei Milda Valčiukaitė.

Kaip patikino žaidynių rengėjai, po restauracijos medaliai bus grąžinti savininkams.

„Galima pasakyti, kad pagrindinė medalių problema, kad jie nebuvo reikiamai saugomi – nusibraižius medalių lako emalei atsirado galimybė išoriniam poveikiui. Visi medaliai, ant kurių buvo surastos rūdys, buvo subraižyti“, – aiškino M.Andradu.

Taip pat pranešta, kad tokia pati medalių „liga“ atsirado ir Parolimpinių žaidynių apdovanojimuose.

M.Andradu patikslino, kad pirmieji grąžinti Brazilijos monetų kalyklai tvarkymui medaliai buvo remontuojami jau spalio mėnesį.

Rio de Žaneiras prieš olimpiadą gyrėsi, kad kaldinami medaliai yra 30 procentų pagaminti iš antrinių žaliavų - perdirbus šiukšles

Rio de Žaneiro olimpiada vyko rugpjūčio 5–21 dienomis. Šioms žaidynėms buvo pagaminti 2488 apdovanojimai: 812 aukso ir sidabro medalių bei 864 bronzos. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.