EUROLYGA 2023

A. Zadneprovskiui pasiruošti Trakų triatlonui sutrukdė ir senos traumos

Praėjusiais metais Trakų triatlone dalyvavęs Andrejus Zadneprovskis užėmė penktąją vietą ir sau pažadėjo kitą kartą pasiruošti geriau. Deja, šiais metais į Trakus jis važiuos tik kaip žiūrovas.

 A.Zadneprovskis praėjusiais metais buvo penktas.<br> Organizatorių nuotr.
 A.Zadneprovskis praėjusiais metais buvo penktas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2017, 5:27 PM, atnaujinta May 21, 2017, 5:40 PM

„Labai smagus ir gerai organizuotas renginys, pritraukiantis daug profesionalų ir mėgėjų“, - praėjusių metų įspūdžius prisiminė buvęs penkiakovininkas.

Tai buvo pirmosios triatlono varžybos, kuriose dalyvavo pasaulio čempionas ir olimpinis prizininkas. Jis varžėsi pusės olimpinės distancijos rungtyje (750 m plaukimas, 20 km važiavimas dviračiu ir 5 km bėgimas) ir užėmė penktąją vietą.

„Nebuvau pasiruošęs, tiesiog draugai pakvietė pabandyti. Bet tuomet pajutau, kad tokioms varžyboms, jei nori būti tarp geriausiųjų, reikia ruoštis.

Triatlonas yra šiek tiek panašus į šiuolaikinę penkiakovę. Mes taip pat plaukiame ir bėgame, tik dviračių nėra. Tačiau dviratis – treniruojamas dalykas, o važiuoti, tikriausiai, dauguma dar vaikystėje išmoko. Kiek kitaip yra su plaukimu. Išmokti reikia laiko.

Ta triatlono varžybų patirtis man visai patiko. Labai dinamiškas sportas – plauki, važiuoji dviračiu, bėgi. Nėra monotonijos“, - sakė A.Zadneprovskis.

Šiais metais buvęs penkiakovininkas ketino pasiruošti geriau ir siekti aukštesnių rezultatų, tačiau tam sutrukdė laiko trūkumas ir senų traumų padariniai.

„Viskas gerai su plaukimu ir dviračiu, tačiau bėgti negaliu kaip norėčiau. Matyt, dar iš sportinės karjeros likusios traumos padariniai“, - apgailestavo jis.

Be to,  Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos viceprezidento galvoje sukasi mintys apie artėjantį Pasaulio taurės finalą, kuris biržlelį vyks Vilniuje.

Vis dėlto, nors pats šiais metais ir nedalyvaus, A.Zadneprovskis ketina liepos 2 dieną atvykti į Trakus palaikyti kolegų.

„Man triatlonas atrodo labai smagus sportas, o be to, ir pats nemažai triatlonininkų pažįstu. Tad, tikiuosi, atvykti kaip žiūrovas“, - sakė A.Zadneprovskis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.