EUROLYGA 2023

Su amerikiete partnere išsiskyręs Saulius Ambrulevičius: „Sudėliojome viską juodu ant balto“

Kai prieš Velykas stipriausia Lietuvos čiuožėjų pora Saulius Ambrulevičius ir amerikietė Taylor Tran pranešė, jog suka skirtingais keliais, pradėta nerimauti – juk iki Pjongčango olimpinių žaidynių atrankos liko mažiau nei pusė metų.

 S.Ambrulevičius ir T.Tran kartu čiuožė beveik trejus metus.<br> AFP/Scanpix
 S.Ambrulevičius ir T.Tran kartu čiuožė beveik trejus metus.<br> AFP/Scanpix
 S.Ambrulevičius ir T.Tran kartu čiuožė beveik trejus metus.<br> AFP/Scanpix
 S.Ambrulevičius ir T.Tran kartu čiuožė beveik trejus metus.<br> AFP/Scanpix
 S.Ambrulevičius Kanadoje dirba treneriu.<br>windsorite.ca nuotr.
 S.Ambrulevičius Kanadoje dirba treneriu.<br>windsorite.ca nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 24, 2017, 2:12 PM, atnaujinta Aug 29, 2017, 8:25 PM

„Baigėsi dar vienas sezonas ir yra krūva naujienų. Pati didžiausia iš jų yra tai, jog po trejų metų partnerystės su T.Tran, mūsų keliai skiriasi.  

Tai buvo labai išskirtiniai metai – kupini džiaugsmo, naujų patirčių, pralaimėjimo kartėlio ir pergalės jausmo“, –  balandžio pabaigoje socialiniame tinkle žinia pasidalino S.Ambrulevičius.  

Nors toks žingsis kiek nustebino, tačiau kalbėdamas su lrytas.lt  24-erių čiuožėjas atskleidė, jog pokyčių priežastys buvo gana paprastos – jo ir partnerės skirtumai trukdė siekti aukščiausių tikslų, o perspektyvos jau buvo pasiekusios lubas.

Tačiau pernelyg jaudintis neverta – šiuo metu kasdien tarp dviejų valstybių besiblaškantis S.Ambrulevičius šokiuose ant ledo varžysis ir toliau, tik jau su kita partnere.

Galimybių kartu nebematė

Karjeros pradžioje individualiai čiuožęs bei daugkartiniu šalies čempionu tapęs S.Ambrulevičius į šokius ant ledo perėjo beveik prieš trejus metus ir 2014-aisiais pradėjo treniruotis su T.Tran.

Per tą laiką pora dalyvavo trijuose Europos čempionatuose, o šįmet pirmą kartą startavo ir planetos pirmenybėse Suomijoje.

Deja, Helsinkyje sėkmė nenusišypsojo  – surinkę 46,14 balo, jie aplenkė vos kelis varžovus ir liko 30-oje vietoje.

„Tai, tiesą sakant, nelabai nuvylė. Taip, rezultatas ne toks, kokio norėjome, bet žinant, jog tai buvo mūsų pirmasis mūsų pasaulio čempionatais ir Taylor buvo traumuota, viskas baigėsi geriau, nei galėjo“, – pasirodymą gana pozityviai vertino S.Ambrulevičius.

Žymiai geriau čiuožėjų porai sekėsi sausį vykusiame Europos čempionate Ostravoje, kuriame jie nustebino specialistus ir pakilo iki 18-os pozicijos.

„Visas sezonas buvo tikrai geras, su kiekvienomis varžybomis rezultatai smarkiai kilo.

Europos čempionatas buvo mūsų partnerystės pikas ir jame pasirodėme labai gerai. Visi sezono tikslai  įvykdyti, todėl skųstis nėra kuo“, – apibendrino čiuožėjas.

Visgi pasibaigus sezonui S.Ambrulevičius nusprendė, jog norint siekti dar aukštesnių rezultatų, su T.Tran čiuožti jis nebegali.

Nors tokia žinia amerikietės nenudžiugino, tačiau supratusi situaciją, ji socialiniuose tinkluose savo ruožtu taip pat dėkojo S.Ambrulevičiui už trejus karjeros metus.

„Žinią jai pranešiau po atostogų, kai grįžome atgal į JAV. Tiesiog prisėdome ir sudėliojome viską juodu ant balto.

Ji tikėjosi, kad dar vieną sezoną čiuošime kartu, bet nujautė, jog partnerystė suka link pabaigos. Iš šios mūsų partnerystės išspaudėme maksimumą, o tai atsispindėjo rezultatuose.

Tiesiog kliuvo mūsų energetika ir charakteriai, kurie buvo visiškai skirtingi. Tai trukdė siekti geresnių pasirodymų“, – buvo įsitikinęs lietuvis.

Tačiau vienas jis ilgai nebuvo – prieš kelias savaites kalbėdama su lzinios.lt, Lietuvos čiuožimo federacijos vadovė Lilija Vanagienė atskleidė, jog S.Ambrulevičius jau turi naują užsienietę partnerę.

„Kol kas apie tai diskutuoti dar nesinori, bet viskas vyksta labai sklandžiai ir sėkmingai“, – nadaugžodžiavo apie tai paklaustas čiuožėjas.

Iki liepos pirmosios naujoji pora Tarptautinei čiuožimo sąjungai turi pateikti prašymą, kuris leistų partnerei artėjančioje olimpiados atrankoje bei kitame sezone atstovauti Lietuvai.

„Dabar reikia ruoštis pirmosioms varžyboms, o po jų jau bus didesni tikslai. Šiuo metu belieka tiesiog dirbti ir semtis kuo daugiau žinių“, – į ateitį atsargiai žvelgė S.Ambrulevičius.

Prie neįprasto režimo prisitaikė

Nors sezonas jau pasibaigė, tačiau ilgiau ilsėtis kol kas neketinančiam S.Ambrulevičiui vis tiek tenka gyventi įtemptu ritmu  ir kasdien kirsti Kadaną ir JAV skiriančią sieną.

Tiesa, tai nėra labai tolima kelionė – Vindsorą, kuriame S.Ambrulevičius gyvena ir treniruoja vaikus, bei Kantono miestą Mičigane, kuriame čiuožia pats, skiria kiek mažiau nei valanda kelio automobiliu.

Nepaisant to, sportininko diena aiškiai sustyguota: anksti ryte palikęs Kanadą, jis JAV pradeda sportuoti jau nuo 8 valandos, o po pietų iškart suka atgal.

„Tuomet tiesiai iš mašinos lipu ant ledo ir darbus baigiu tik 8–9 vakare, todėl diena būna užpildyta su kaupu“, – pasakojo S.Ambrulevičius.

Čiuožėjas neslėpė, jog prie tokios dienotvarkės prisitaikyti nebuvo paprasta, tačiau dabar problemų nekyla.

,,Iš pradžių treniruoti ir čiuožti pačiam buvo sunkoka – gana keblu kartu rengtis varžyboms ir galvoti apie mokinių pasiruošimą, bet tai yra ir smagus iššūkis.  

Šiuo metu viską derinti tapo paprasčiau, o prie dienos krūvio bėgant laikui taip pat apsipratau“, – teigė vaikinas.

Dabar lietuvis gali po truputį galvoti apie artėjantį sezoną, kurį sutiks jau su naująją partnere ir stengsis pademonstruoti dar geresnius rezultatus.

„Kol kas dar nėra nė trejų metų, kai čiuožiu šokiuose ant ledo, tad su kiekvienu sezonu viskas  būna gana nauja ir reikia patirties.  

Tenka labai stipriai stengtis, kad galėčiau varžytis tarp žmonių, kurie šokiuose ant ledo čiuožia visą savo karjerą, bet, manau, sekasi visai neblogai“, – kalbėjo jis.

„Kol sveikata leidžia ir čiuožimo lygis kyla mėnesiais tikrai galiu nuveikti kur kas daugiau, nei dabar, tik tam reikia šiek tiek laiko“, – pridūrė S.Ambrulevičius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.